avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

daca imi dau demisia de la locul de munca si in continutul demisiei scrie: subsemnatul..........................angajat al societatii........... in functia de.......va rog sa-mi aprobati incetarea contractului individual de munca incepind cu data de 03-03-2010 iar aceasta cerere este semnata si stampilata de catre societate sunt obligat sa stau in preaviz? atita timp cit demisia este semnata si stampilata si nu se specifica nimic in aceasta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:15, 3 Martie 2010
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat în demisia dvs.

Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii.
1. Ce ati facut dvs. nu este demisie este o cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor si aceasta cerere se aproba sau nu de catre angajator.
2. Angajatorul poate fi de acord cu incetarea CIM cu data propusa de dvs. sau cu alta data pe care o va scrie pe cerere, sub semnatura sa.
3. In acest caz nu exista perioada de preaviz. Incetarea CIM se face la data la care au convenit cele doua parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare la zi se poate? ird390 ird390 pot sa imi bag lichidarea la zi ?sau trebuie sa respect ce era scris in contract cu preaviz de 15 zile ? ce pot sa pierd cu lichidarea la zi salariul? (vezi toată discuția)
Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
As dori parerea unui consultant rodicamar rodicamar Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Luni, 25.10.2010 mi-am depus demisia in care am solicitat desfacerea contr. de munca conf. art.79 din Codul muncii, incepand ... (vezi toată discuția)