daca imi dau demisia de la locul de munca si in continutul demisiei scrie: subsemnatul..........................angajat al societatii........... in functia de.......va rog sa-mi aprobati incetarea contractului individual de munca incepind cu data de 03-03-2010 iar aceasta cerere este semnata si stampilata de catre societate sunt obligat sa stau in preaviz? atita timp cit demisia este semnata si stampilata si nu se specifica nimic in aceasta?
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat în demisia dvs.
Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii.
1. Ce ati facut dvs. nu este demisie este o cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor si aceasta cerere se aproba sau nu de catre angajator.
2. Angajatorul poate fi de acord cu incetarea CIM cu data propusa de dvs. sau cu alta data pe care o va scrie pe cerere, sub semnatura sa.
3. In acest caz nu exista perioada de preaviz. Incetarea CIM se face la data la care au convenit cele doua parti.
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)