avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare

Daca intr-o unitate, printr-un ordin al ministrului s-a hotarat modificarea structurii organizatorice si astfel, s-a redus numarul de posturi dintr-un anumit compartiment ce se intampla cu angajatii din acel compartiment? Are angajatorul obligatia de a le pune la dispozitie alte posturi angajatilor respectivi, bineinteles cu conditia respectarii pregatirii profesionale cerute pentru aceste posturi?

Cu alte cuvinte, in momentul restructurarii, exista posibilitatea legala de modificare a CIM , in sensul mutarii pe alte posturi din cadrul aceleiasi unitati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 3 Martie 2010
Numai in cazul concedierilor colective , conducerea unitatii va comunica in scris fiecarui salariat al carui post urmeaza a fi desfiintat daca i se ofera sau nu un alt loc de munca ori cuprinderea intr-o forma de recalificare profesionala in vederea ocuparii unui post in aceeasi unitate.
ok si in cazul in care nu este vb de o concediere colectiva? este cazul in care printr-o hotarare luata de catre minister, la propunerea unitatii, se redistribuie anumite posturi sau se reduc anumite posturi dintr-un compartiment .. dar conducerea unitatii doreste in acest caz sa le ofere oamenilor prin act aditional, un alt loc de munca in unitate , conform pregatirii lor profesionale.. intrebarea ar fi , ce se intampla in situatia in care salariatul refuza noul loc de munca?
In acest caz, acel salariat va fi concediat daca refuza noul loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva si salariile sompensatorii andrusca.constanta andrusca.constanta Buna ziua, Lucrez intr-o societate in care in viitorul apropiat va avea loc o concediere colectiva care implica si plata unor salarii compensatorii. ... (vezi toată discuția)
Imunitatea sindicatului claudiabutisca claudiabutisca Am si eu nevoie de o lamurire; Este vorba despre o reorganizare a activitatii societatii ca urmare a unor probleme reale, iar in urma acestora se desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva ionutsoim ionutsoim La societatea la care lucrez urmeaza sa se faca concedieri colective. Din cate stiu eu voi fi una din persoanele disponibilizate. Problema este ca eu am un ... (vezi toată discuția)