avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract mandat presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract mandat presedinte bloc

Buna ziua ! In calitate de administrator al unui bloc am intocmit un contract de mandat pentru presedintele asociatiei. Intrebarea este:
Am specificat in contract renumeratia de 35 lei care i se acorda presedintelui lunar si faptul ca el ca persoana fizica se obliga sa-si declare venitul si sa plateasca impozitul pe venit aferent. Este corect? Bineanteles ca el nu a mers la fisc sa se inregistreze si eu am refuzat sa-l mai platesc.
Intrebarea era daca sunt eu obligat ca asociatie de proprietari sa-i retin eu la sursa impozitul, sa-i platesc CAS si pensie din cei 35 lei.
Eu am scris in contract ca el sa-si declare si sa plateasca impozitele.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nity , utilizator 11:22, 4 Martie 2010
Daca are contract de mandat, impozitul de 16% se opreste la sursa, alaturi de impozitul celorlalte functii, iar Dv., ca administrator, sunteti obligat sa faceti plata impozitului la sectia financiara.
Nu Dv., ca administrator, trebuie sa faceti contractul de mandat (nu aveti asemenea atributiuni - prin lege), ci comitetul executiv pentru ca Dv. nu sunteti angajatorul, ci asociatia de proprietari reprezentata de comitetul executiv, respectiv presedintele asociatiei.

elga50 a scris:

Daca are contract de mandat, impozitul de 16% se opreste la sursa, alaturi de impozitul celorlalte functii, iar Dv., ca administrator, sunteti obligat sa faceti plata impozitului la sectia financiara.
Nu Dv., ca administrator, trebuie sa faceti contractul de mandat (nu aveti asemenea atributiuni - prin lege), ci comitetul executiv pentru ca Dv. nu sunteti angajatorul, ci asociatia de proprietari reprezentata de comitetul executiv, respectiv presedintele asociatiei.

Da contractul de mandat este semnat de comitetul executiv. Este redactat de mine si am mentionat ca sarcina de a plati impozitul pe venit ii revine presedintelui, ceea ce nu a facut. Intrebarea era daca contractul se poate face cu o astfel de clauza. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte asociatie proprietari nity nity Buna! sunt administratorul unui bloc si am urmatoarea intrebare: Contractul de mandat al presedintelui prevede ca impozitul aferent venitului de 35 lei pe ... (vezi toată discuția)
Completare fise fiscale asociatie de proprietari nity nity Buna! Sunt administratorul unui bloc din Bv si as dori urmatoarea informatie: Am incheiat un contract in calitate de PFA cu asociatia la care prestez ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat ContSters65005 ContSters65005 Buna ziua, Cum arata acel contract de mandat pentru plata presedintelui asociatiei de proprietari si ce impozite se platesc? Va multumesc. (vezi toată discuția)