avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota (fractiune) din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota (fractiune) din mostenire

Am mostenit o cota procentuala de proprietate asupra unui teren. Se poate vinde sau dona aceasta cota, fara a se stabili care este parcela aferenta acestei cote ?
Cu alte cuvinte, se poate transmite cumparatorului / beneficiarului donatiei bucuria de a se judeca cu proprietarii celorlalte cote procentuale din teren asupra parcelarii acestuia ?
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 10:06, 10 Decembrie 2006
Da. In mod cert,da.Va aparea insa problema existentei cartii funciare care,in principu,presupune acordul tuturor coproprietarilor.Daca aveti insa intabulat imobilul,puteti sa va vindeti cota parte ideala fara nici o problema...
Divort fara partaj din lipsa de posibilitati sulta. Unul din (ex)soti poate sa-si vanda partea lui?
Mu.Coproprietatea izvorata din casatorie este deosebita de cea nascuta din mostenire. Coproprietatea din casnicie este devalmasa,adica sotii nu isi cunosc cota parte ideala din drepturi, deci nu au ce vinde.
In cazul indiviziunii din mostenire, legea sau testamentul determina marimea cotei-parti.
Raspuns prompt si elegant. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitatile dreptului de proprietate luiza2008 luiza2008 Care este diferenta dintre coproprietate si indiviziune? Multumesc anticipat pt raspuns! (vezi toată discuția)
Actiunea de iesire din indiviziune-partaj andy_roxy91 andy_roxy91 Care este diferenta intre actiunea de iesire din indiviziune si partaj succesoral? (vezi toată discuția)
Vanzare cota (fractiune) din mostenire valp valp Am mostenit o cota procentuala de proprietate asupra unui teren. Se poate vinde sau dona aceasta cota, fara a se stabili care este parcela aferenta acestei ... (vezi toată discuția)