avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in revendicare

Buna ziua!
Am nevoie de sfatul dvs. Intr-o cauza un imobil a fost vandut in anul 2000(imobilul a fost inchiriat,iar in temeiul Legii 133/1999a fost vandut), iar in anul 2002 a fost restituit fostilor proprietari. Fostii proprietari au intentat actiune in revendicare/2003/ impotriva cumparatorului, iar cumparatorul a chemat in garantie vanzatorul. Ulterior Vanzatorul a atacat dispozitia (actiunea in revendicare se suspenda) dar actiunea este respinsa, Proprietarii vor intra in posesia bunurilor imobile restituite. In 2009 actiunea in revendicare este repus pe rol. Cumparatorul solicita pretul la valoare actualizata (are dreptul, e clar).Cauza a fost dezbatuta in fond, asteptam sentinta(admis).
Intrebarea mea este: Vanzatorul are dreptul sa solicita chirie pentru perioada 2000-2002? Mentionez imobilul era ocupat de Cumparator pe baza contractului de inchiriere valabil pana la data vanzarii, anul 2000. iar in 2002 este emis Dispozitia prin care se restituie in natura fostilor proprietari.
Vanzatorul trebuie sa depuna cerere de repunere in termen??Ma puteti ajuta cu un model de cerere care sa se potriveasca cazului meu prezntat aici??va multumesc anticipat!
vanzatorul nu re dreptul sa ceara nimic...practic l-a vandut din anul 2000. poate va referiti la revendicator, care este indreptatit sa ceara daune pt lipsirea de folosinta.
nu cunosc bine cazul, este doar o parere.
Imobilul era inchiriat inainte de vanzare de catre cuparator. Vanzatorul era administratorul imobilului.
Si acum vanzatorul, dupa ce ca i-a vandut cumparatorului un imobil cu probleme, mai vrea si chirie? :stunned: Pentru perioada cat a stat in picioare contractul de vanzare? Care spa desfiintat fara vina cumparatorului??
Sa ceara, parca vad ca asta da idei revendicatorului care ii cere cumparatorului care ii cere vanzatorului... :))
E contract civil probabil, a pus pe cumparator in intarziere pentru chirie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Bună seara!!!!am cumpărat un apartament în 2015, iar când ... luminita1975 luminita1975 Bună seara!!!!Am cumpărat un apartament în 2015,,iar când am analizat actele anterioare de la foști propietari,cvc.din ani trecuți.In anul 2000 acest ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren cumparat de la agent economic DOAR_NOI DOAR_NOI In anul 2003 am cumparat o societate comerciala cu toate activele respectiv datoriile pe care le avea. In patrimoniul acesteia era inclusa o cladire in care ... (vezi toată discuția)