avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cenzori in statut SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cenzori in statut SA

In cazul in care statutul unui SA cuprinde numele cenzorilor,in caz de renuntare a unui cenzor se va tine AGA extraordinara pt. a se modifica actul constitutiv si a se introduce noii cenzori dar se pot aproba si sit financiare cu aceeasi ocazie nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters56278 , utilizator 09:18, 4 Martie 2010
Nu.Numai dupa ce s-a inregistrat in scriptele ORC numele cenzorilor acestia pot aproba situatia financiara a societatii.
aaa asta inteleg ...modificarile cat si sit .fin. vor fi aprobate de cei in functie ,dar ma gandesc ca nimic nu impiedica sa hot in aceeasi AGA toate problemele ,adica pe principiul cine poate mult poate si mai putin ...
Problema e ca nu stiu cum sa formulez corect
"se ia act de renuntarea la mandat a cenzorului X si se numeste cenzor Y" ? avand in vedere ca pers a renuntat in scris ...sau il revoc in baza cererii de renuntare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare act constitutiv companie nationala, un s.a, cu capital social integral de stat laviniaf laviniaf Buna ziua, daca ma puteti ajuta in aceasta problema pe care o voi expune, va multumesc anticipat. O companie nationala pe actiuni, cu capital de stat, vrea sa ... (vezi toată discuția)
Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)
Demisii cenzori si contractare auditor financiar ela-ela ela-ela Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie la o societate comerciala pe actiuni unde statul este actionar majoritar: In anul 2011 membri comisiei de ... (vezi toată discuția)