avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatii de functionare - birou traduceri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatii de functionare - birou traduceri

Buna ziua

am infiintat o firma cu domeniu de activitate birou traduceri
am nevoie de autorizatii de functionare, activitatea se desfasoara la sediu,
si de casa de marcat sau clientilor persoane fizice le pot emite factura si chitanta?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ioanna197510 , utilizator 14:40, 4 Martie 2010
casele de marcat sunt obligatorii. sunt exceptate de la obligativitatea detinerii unei case de marcat, in domeniul prestarilor de servicii, activitatile desfasurate ca profesii liberale (ex. notari publici, avocati). dumneavoastra ati infiintat o societate comerciala, motiv pentru care va trebui sa va achizitionati si casa de marcat.
autorizare de functionare potrivit legii 31/1990 privind societatile comerciale sau a lefii 26/1990 privind registrul comertului probabil deja aveti. ma refer la declaratia pe proprie raspundere pe care ati dat-o la infiintarea firmei.
autorizare va trebuie insa pentru exercitarea profesiei de traducator, dvs. sau celor pe care ii angajati sa presteze aceste activitati.
Va multumesc pentru raspuns

sunt de profesie traducator, colaboratorii mei de asemena

O zi frumoasa in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma din ue - sediu in romania mik_zoltan mik_zoltan Buna ziua, Colaborez cu o firma de traduceri dintr-o alta tara din UE. Firma respectiva vrea sa-si infiinteze un office in Romania pentru a angaja traducatori ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat - deschidere srl Thorne Thorne Buna ziua, Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei pentru limba engleza. Sunt inregistrat la ANAF ca profesie liberala, am CIF insa doresc sa ... (vezi toată discuția)
Casã de marcat ºi extinctor pentru pfa traducãtor autorizat DUO-EXPRES Traduceri juridice lb. maghiara DUO-EXPRES Traduceri juridice lb. maghiara Buna ziua, Stie cineva, exista prevedere legala care ne obliga pe noi, traducatorii autorizati sa avem case de marcat si instinctor, sau alte minuni ... (vezi toată discuția)