avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie intretinere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie intretinere copil

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Sunt angajata cu norma de 2 ore la o firma si platesc darile la stat conform nomei de munca. Intre timp am ramas insarcinata, am 2 luni si vreau sa stiu daca, cu aceasta cotizatie am dreptul la indemnizatia de intretinere copil?
Am lucrat intre timp la o alta firma care din pacate s-a dovedit a fi neserioasa si nu mi-a facut contract de munca. In prezent imi caut un loc de munca, deci situatia ivita nu e din comoditate, s-a intamplat.
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters21422 , utilizator 14:27, 15 Decembrie 2006
Codul Muncii - "ART. 103
(1) Salariatul încadrat cu contract de munca cu timp parţial se bucura de drepturile salariaţilor cu norma intreaga, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de munca aplicabile."

ORDONANTA DE URGENTA nr. 148 din 3 noiembrie 2005 (*actualizată*) - privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului
"ART. 1
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
ART. 2
Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1) este de 600 lei (RON)."

ORDONANTA DE URGENTA nr. 96 din 14 octombrie 2003 (*actualizată*) - privind protecţia maternitatii la locurile de munca
"ART. 2
c) salariata gravida este femeia care anunta în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa îi ateste aceasta stare;

ART. 3
(1) Salariatele prevăzute la art. 2 lit. c)-e) au obligaţia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa le ateste starea.
(2) În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligaţia prevăzută la alin. (1) şi nu informează în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligaţiile sale prevăzute în prezenta ordonanta de urgenta, cu excepţia celor prevăzute la art. 5, 6, 18, 23 şi 25."


Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnstiintare firma stare graviditate anna_ema2015 anna_ema2015 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa instiintez in scris firma la care lucrez despre faptul ca sunt gravida si,in ce conditii pot solicita reducerea ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal valcris valcris Buna ziua. Daca o angajata este insarcinata in 7 saptamani, poate sa intre in concediu de risc maternal chiar daca inca nu a anuntat angajatorul in scris ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sau risc de sarcina? laurentiuu laurentiuu sunt gravida in prima luna iar doctorul mi-a zis ca pana in luna a 4a sa stau in repaus la pat (acasa). 1) ce este mai bine CM sau risc de sarcina? 2) cat ... (vezi toată discuția)