avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de 2 ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de 2 ore pe zi

In anul 2008 m-am angajat la o firma particulara. In mai 2009, angajatorul ne-a propus (mie si unui coleg) din cauza greutatilor financiare prin care trecea firma, sa sa semnam doua cereri pentru a ni se reduce programul la 2 ore pe zi. Am acceptat, dar cum problemele financiare ale firmei continua si in prezent, noi tot program de 2 re pe zi avem si acum. Aceste cereri au fost depuse la ITM, acolo unde se afla si cartile de munca. As vrea sa stiu daca este legal sa se prelungeasca atat de mult aceasta situatie, si in ce mod ne poate afecta pe viitor. As vrea sa stiu daca ne afeteaza la vechime, la pensie, la o eventuala imbolnavire, somaj, concediu pre si postnatal.
Cel mai recent răspuns: andram , utilizator 21:03, 4 Martie 2010
Probabil ati semnat acte aditionale de modificare a normei, acte care au fost inregistrate la ITM pt a fi operate in carnetele de munca. Cata vreme ati fost de acord cu propunerea angajatorului si ati dovedit-o prin semnatura, situatia se poate prelungi cat doreste el...nu exista un termen legal. Nu va afecteaza decat prin prisma veniturilor pe care le incasati, care probabil au fost si ele diminuate. Daca lucrati din 2008 la el si doar din 2009 vi s-a modificat norma, nu v-ar afecta nici la somaj, sanatate sau cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Andreeea1990 Andreeea1990 Bună ziua, am și eu o intrebare dacă se poate sa ma ajutați. În data de 20.12.2017 m-am angajat la firma am lucrat pana în data de 20.06.2019, în data ... (vezi toată discuția)
Sarcina andreea998 andreea998 Am lucrat la o firmă aproximativ 2 ani.Firma s-a vândut si a fost preluată cu tot cu angajați de o altă firmă.Eu in acest moment sunt însărcinată în ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si prenatal cu incetarea contractului de munca ovidiumihai32 ovidiumihai32 Buna ziua, Sotia mea ar trebui sa ramana in prenatal pe data de 20 octombrie 2018. Contractul il are pe perioada determinata si ii expira pe data de 31 ... (vezi toată discuția)