avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DUPA CATI ANI IN CAZUL UNUI DIVORT SE IMPART BUNURILE?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DUPA CATI ANI IN CAZUL UNUI DIVORT SE IMPART BUNURILE?

UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA SA STIU PENTRU EL CE IMPARTE CU SOTIA LUI,SI IN ACELASI TIMP SI PE MINE CA AM CUMPARATA MASINA PE NUMELE LUI.CE SANSE AM SA-MI PIERD SI EU MASINA? MULTUMESC DIN SUFLET.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:54, 6 Martie 2010
Partajul de bunuri comune poate fi facut oricand.In cazul bunurilor, orice bun comun cumparat in timpul casatoriei are calitatea de bun comun si sotii au dreptul la o cota de 1/2 din acestea.Bineinteles in conditiile in care unul dintre soti a contribuit mai mult la achizitionarea bunului poate cere o cota majorata, insa si taxa de timbru va fi mai mare.
buna ziua , am si eu o problema in ce consta card de credit . in 2006 am primit un card de credit prin posta suma de 8000ron , la inceput a fost dobanda de 21 % ajugaind pina la 36 % in timp deci ma m folosit de bani din card platind lunar o suma care mi se timetea prin extras de cont , de 2 sau 3 ani tot platesc suma ce imi trimetea pe extrasul de cont ,insa eu tot la suma de 8000 ron ca sold final am . am cautat sa cer contractulsi extrasul pe ultimele 12 luni si sami trimeata o adessa catre bcr ptr refinantarea creditului dincard insa motiva ca am restanta , mentionez ca nu am mai platit din luna noiembrie 2009 ,
vio_frisca55: acum am primit un mesaj pe telefon urgent ca daca nu achit suma de 16 98,77ron pentru oprirea procedurii silite , ce pot s fac in acest caz , eu platind de aproape 3 ani si suma datorata din cont cred de card nu scade , va multumesc
Contactati unitatea creditoare pentru detaliere restante.
Daca s-a demarat procedura executarii,unica cale pentru "oprire" o reprezinta achitarea integrala a creditului
Valoarea se majoreaza datorita diferentei dobanda si penalitati
Incercati contactare executor pentru esalonare plati
in privinta masinii,daca e pe numele lui, poate s-o treaca pe numele dvs.
daca trece si ceva timp pana la divort, nu mai intra la partaj
NANOMAX a scris:

dupa sase luni...( e o gluma:D )
bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune


Vai ce gluma #-o

Alte discuții în legătură

Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati- partaj isabella99 isabella99 sunt casatorita,am un apartament pe numele meu dar pe contract e trecut ca fiind bun comun cu sotul si un altul luat cu credit ipotecar dar doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie atacat la partaj lucianghio lucianghio In procesul de partaj in urma divortului ,este atacat un contract de donatie ,in care donatorul este mama sotului iar donatarul este DOAR fiul (sotul) iar ... (vezi toată discuția)