avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DUPA CATI ANI IN CAZUL UNUI DIVORT SE IMPART BUNURILE?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DUPA CATI ANI IN CAZUL UNUI DIVORT SE IMPART BUNURILE?

UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA SA STIU PENTRU EL CE IMPARTE CU SOTIA LUI,SI IN ACELASI TIMP SI PE MINE CA AM CUMPARATA MASINA PE NUMELE LUI.CE SANSE AM SA-MI PIERD SI EU MASINA? MULTUMESC DIN SUFLET.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:54, 6 Martie 2010
gi-jane a scris:

in privinta masinii,daca e pe numele lui, poate s-o treaca pe numele dvs.
daca trece si ceva timp pana la divort, nu mai intra la partaj

1. Daca masina este cumparata in timpul casatoriei sotilor, aceasta va intra in masa bunurilor partajabile numai daca sotia doreste sa o includa aici, desi cunoaste faptul ca banii cu care s-a achizitionat nu apartin sotilor astfel ca, bunul nu este comun, dar trebuie dovedit.
Daca masina este cumparata doar pe numele sotului, acesta poate sa o instraineze dv., urmand ca, in caz de partaj, sa intre doar valoarea acesteia si nu masina, el achitand jumatate din valoare fostei sotii.
2. Daca masina este cumparata de dv. pe numele sotului inainte de casatoria acestuia, masina este considerata bun propriu si nu mai intra in masa de partajat. ;)
Actiunea de partaj e imprescritibila ...se poate face oricand.
Este bine sa deschida procesul cel ce a ramas acolo daca are cu ce achita sulta.
Altfel, mai bine sta si nu face nimic.
Faceti asigurarea pe bunul imobil.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati- partaj isabella99 isabella99 sunt casatorita,am un apartament pe numele meu dar pe contract e trecut ca fiind bun comun cu sotul si un altul luat cu credit ipotecar dar doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie atacat la partaj lucianghio lucianghio In procesul de partaj in urma divortului ,este atacat un contract de donatie ,in care donatorul este mama sotului iar donatarul este DOAR fiul (sotul) iar ... (vezi toată discuția)