avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT,PARTAJ,PROGRAM VIZITA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT,PARTAJ,PROGRAM VIZITA

In primul rand BUNA SEARA si va multumesc ca existati.As avea si eu cateva nelamuriri cu privire la procesul de divort.Am inaintat cererea de divort in luna ianuarie 2007 si nu s-a incheiat nici pana in ziua de astazi.Fosta mea sotie nu doreste sa divorteze,iar din casatoria anterioara rezulta doi copii.Tot incearca sa-mi puna bete in roate si cu divortul,cu toate ca nu stiu cu procedeaza instanta din Romania,sau sa ma exprim mai exact di orasul Racari,jud.DAMBOVITApt.ca am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna,cu toate ca aveam destule dovezi sa demonsterz ca era culpa exclusiva a ei,dar m-am gandit ca poate se termina mai repede.Am avut certificat medico-legal cum ca am fost agresat de catre fosta,probe cu martori,dar niciuna dintr ele nu s-au luat in calculX-(.S-a judecat procesul de 3 ori si inca nu s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila pt.incheierea casatoriei.Eu acum locuiesc cu chirie in Bucuresti,iar ea si copii,au ramas in fosta locuinta din Dambovita.Specific ca sunt cu pensia de intretinere la zi,cu toate ca si cu asta m-a dat in judecata,cerand marirea de la 400 la 600 ron,in contextul in care eu am 800 ron salariul net si a cerut si despagubiri ca nu am platit pensie pana ce nu a stabilit-o instanta,dar aceasta s-a respins la Targoviste.Problema cea mai grava e ca eu am ramas cu ratele de la banci care sunt comune,le suport singur si sunt in valoare de 800ron si nici nu plateste impozitul anual la imobilul comun in care a ramas doar ea cu copii.Specific ca primul an l-am platit eu ca a refuzat sa plateasca:((#-o.Iar urmatoarea problema ar fi cu dreptul la vizita,ce trebuie sa fac in privinta asta,ca mie nu mi s-a desemnat un program de vizita?Sau acesta se da,dupa incheierea divortului?:sorry:Este o femeie tare rea si dificila,v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat sau o parere,ca nu stiu ce sa mai fac cu atatea procese si plangeri,de trei ani.M-AM SATURAT SI NU STIU CE SA FACX-(.Imi pare rau ca nu am stiut sa ma exprim in termeni juridici si ca v-am plictisit cu atatea probleme.Multumesc anticipat.:sorry:
Toate acestea cred ca le-ati patit pentru ca nu ati angajat un avocat.In privinta ratelor, a impozitului , a imobilului bun comun toate se pot rezola dar in cazul unui proces de partaj.In ceea ce priveste stabilirea unor legaturi personale cu minorii, fireste pentru ca nu ati cerut nu vi s-a dat.In cadrul procesului de divort puteati formula o astfel de cerere, solicitand programul pe care il doreati si binenteles trebuiau administrate probe.Pentru ca nu ati facut acest lucru puteti pe cale separata sa formulati o actiun de acest gen.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Referitor la pensia de intretinere, aceasta trebuia sa fie pt doi copii, pana la 1/3 din venit.Daca doriti, puteti sa faceti o cerere de reducere a acesteia raportata la venitul actual.
In privinta partajului, ratelor, etc, acesta se va introduce dupa solutionarea divortului.
in legatura cu vizitarea minorilor, cred ca aveti un capat de cerere accesoriu pt. legatura cu minorii.
:">Multumesc frumos pt.promptitudine.Problema grava e ca am avut avocat si nu unul,chiar doi.Primul dintre ei mi-a "vandut"procesul partii adverse si am renuntat dupa ce s-a dat prima pronuntare si era specificat ca eu am fost absent la toate procesele,iare eu nu am lipsit de la niciunul.Al 2-lea,nu a cerut program de vizita,a trcut pensia de 50%din venituri,ca a spus sa scapam mai usor fara procese prelungite si s-a inselat ca dupa,fosta mea sotie a cerut in loc de 4mil,respectiv 50%din venit,6mil,respectiv 80% din venit si m-am mai plimbat un an prin procese.Iar probele au fost administrate,adica proba cu martori si certificatul medico-legal,dar au fost respinse de fiecare data ca fiind neconcludente,in schimb fostei mele sotii,i-au audiat martorii.Precizez ca av.fostei sotii este seful baroului din or.Racari,iar av.mea e din Bucuresti si inca de la primele prezentari la proces a spus ca nu a mai intalnit niciunde sa se judece in asemenea hal.:sorry:
Va multumesc mult pt. raspuns.Dar ce micsorare sa mai cer,daca avocata mea a trecut in cerere 50% din salariu"numai sa fie bine"si fostei mele sotii nu i-a convenit nici asa.M-a dat in judecata pe urma ca dorea 6mil.pensie adica 80% din venit si erau trecuti 4mil pt.baiatul cel mare si 2 mil.pt.fetita care e mai mica,iar d-na av. a zis ca e formulata gresit cerere de a-i aloca unui copil mai mult ca celuilalt si ca o sa i se respinga.dar de fapt nu a fost asa.Sincer am ajuns la capatul puterii,rabdarii si la fundul sacului.Nu stiu cum sa fac sa mut procesul de acolo.Mentionez ca ambii avem actele in or.titu,jud.dambovita si acolo se judeca procesele,iar eu locuiesc acum in bucuresti.Ce ar trebui sa fac?Si in al doi-lea rand cam cat ma costa procesul de partaj,in mare.Eu unul nu as dori sa fac impartire,as vrea sa le las copiilor,dar "scorpia"nu e de acord,ar vrea sa-i las pe numele ei si nu vreau?Ce ma sfatuiti?
Imi pare rau ca, desi ati avut avocat, nu v-ati bucurat de o aparare eficienta...Dar, nu toti avocatii sunt la fel...
In primul rand, trebuie sa finalizati procesul de divort. Daca depuneti la dosar adeverinta de venituri din care rezulta faptul ca aveti venituri nete de 800 lei, avand in vedere ca cei doi copii vor fi incredintati fostei sotii, dv. veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere in favoarea ambilor copii in cuantum de 1/3 din media veniturilor dv. nete pe ultimele 6 luni.
Daca faceti dovada ca, de la data introducerii cererii de divort, ati achitat pensia de intretinere lunara, solicitati instantei sa pronunte prin hotarare obligarea dv. la plata pensiei de intretinere in favoarea minorilor de la pronuntare si nu de la data introducerii actiunii! (ca sa nu fiti obligat a mai achita inca o data pensia pe perioada trecuta!).
Cu privire la programul de vizitare trebuie sa faceti o cerere separata.
Cu privire la partaj, chiar daca v-ati mutat in alta localitate, instanta competenta este instanta de la locul situarii bunurilor supuse partajului.
Cererea de partaj poate fi facuta odata cu cererea de divort sau ulterior divortului.
Actiunea de partaj se timbreaza cu 3% din valoarea bunurilor supuse partajului.
Va recomand angajarea unui avocat. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Renuntare la calitatea de bun comun suiram_007 suiram_007 In prezent ma aflu intr-un proces de partaj care dureaza de cca 4 ani. Unul din lucrurile in disputa intre mine si fosta sotie este un apartament. Acest ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare copil micheller micheller Prin hotararea de divort s-a stabilit programul de vizita a minorului pentru fostul sot astfel: "4 ore sambata sau duminica, de comun acord" (copilul se afla ... (vezi toată discuția)
Partaj raluca32 raluca32 Partajul se pronunta mai nou si fara expert evaluator? Eu am ramas surprinsa astazi la procesul meu de partaj cand instanta a dat pronuntare in incheiere in ... (vezi toată discuția)