avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT,PARTAJ,PROGRAM VIZITA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT,PARTAJ,PROGRAM VIZITA

In primul rand BUNA SEARA si va multumesc ca existati.As avea si eu cateva nelamuriri cu privire la procesul de divort.Am inaintat cererea de divort in luna ianuarie 2007 si nu s-a incheiat nici pana in ziua de astazi.Fosta mea sotie nu doreste sa divorteze,iar din casatoria anterioara rezulta doi copii.Tot incearca sa-mi puna bete in roate si cu divortul,cu toate ca nu stiu cu procedeaza instanta din Romania,sau sa ma exprim mai exact di orasul Racari,jud.DAMBOVITApt.ca am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna,cu toate ca aveam destule dovezi sa demonsterz ca era culpa exclusiva a ei,dar m-am gandit ca poate se termina mai repede.Am avut certificat medico-legal cum ca am fost agresat de catre fosta,probe cu martori,dar niciuna dintr ele nu s-au luat in calculX-(.S-a judecat procesul de 3 ori si inca nu s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila pt.incheierea casatoriei.Eu acum locuiesc cu chirie in Bucuresti,iar ea si copii,au ramas in fosta locuinta din Dambovita.Specific ca sunt cu pensia de intretinere la zi,cu toate ca si cu asta m-a dat in judecata,cerand marirea de la 400 la 600 ron,in contextul in care eu am 800 ron salariul net si a cerut si despagubiri ca nu am platit pensie pana ce nu a stabilit-o instanta,dar aceasta s-a respins la Targoviste.Problema cea mai grava e ca eu am ramas cu ratele de la banci care sunt comune,le suport singur si sunt in valoare de 800ron si nici nu plateste impozitul anual la imobilul comun in care a ramas doar ea cu copii.Specific ca primul an l-am platit eu ca a refuzat sa plateasca:((#-o.Iar urmatoarea problema ar fi cu dreptul la vizita,ce trebuie sa fac in privinta asta,ca mie nu mi s-a desemnat un program de vizita?Sau acesta se da,dupa incheierea divortului?:sorry:Este o femeie tare rea si dificila,v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat sau o parere,ca nu stiu ce sa mai fac cu atatea procese si plangeri,de trei ani.M-AM SATURAT SI NU STIU CE SA FACX-(.Imi pare rau ca nu am stiut sa ma exprim in termeni juridici si ca v-am plictisit cu atatea probleme.Multumesc anticipat.:sorry:
Din pacate este foarte dificil sa intelegem cate procese au fost si ce s-a intamplat in fiecare.
Ba s-a administrat proba cu martori, ba s-a respins ca neconcludenta...
Ideea e ca in lipsa unor informatii EXACTE nu ne putem da seama unde a fost problema si de ce nu s-a pronuntat divortul de 3 ani incoace...
Nu inteleg al doilea avocat daca a fost angajat intr-o cale de atac, asa incat nu mai putea cere ceea ce nu s-a cerut la prima instanta, respectiv program de vizitare.
Povestile cu avocatii care vand catre partile adverse sunt mai mult legende, in realitate se intampla extrem de rar, in ciuda credintei partilor.
Nu pot intelege daca s-au audiat martorii unei parti de ce nu s-au audiat dsi ai celeilalte parti, daca ei au fost sau nu solicitati corespunzator, daca au fost aratati cu toate datele, daca din contra or fi fost admisi dar s-a decazut din proba sau ce altceva s-a intamplat.
Incerc sa-mi dau seama ce este in dosar, insa imi e dificil sa vad ceva coerent, posibilitatile de a interpreta cele aratate de dv. sunt, juridic, foarte multe.
Nu stiu nici in ce baza s-a dispus ca dv. sa platiti o pensie mai mare de 1/3 din venitul dv. net dovedit cu acte... poate daca doamna a mai dobedit ceva venituri (caci e putin probabil ca acesta sa fie si venitul dv. real, odata ce stati in chirie si aveti o rata mai mare decat ceea ce va ramane in mana)...

Poate veniti cu amanunte sa ne mai descurcam, ca sunt multe posibilitatile de interpretare in lipsa datelor concrete.
Stimata doamna,in luna ianuarie a anului 2007 am inaintat actiunea de divort,moment in care am angajat si un avocat,pt.ca nu cunosc legile si vroiam sa se incheie cat mai repede.Am administrat la dosar certificat medico-legal in care rezulta ca am fost atacat de catre fosta mea sotie si am cerut si probe cu martori.Spun ca procesul a fost vandut,deoarece cu toata ca am fost prezen la fiecare proces,am fost trecut absent la fiecare proces.DE CE OARE.Asta am aflat cand s-a dat sentinta in favoarea fostei mele sotii si am citit :spun in termenii mei ca nu mai stiu exact cum scria,spunea ca procesul s-a judecat in lipsa,adica nu am fost prezent si tocmai de aceea fostei mele sotii i s-au audiat martorii si mie nu,iar domnul av,spunea cand il intrebam cum se prezinta procesul,ca la termenul urmator se audiaza martorii si tot asa la termenul urmator pana ce a ramas in pronuntare si m-am plimbat cu martorii la fiecare proces ca asa spunea dansul.Dupa ce a ramas in pronuntare nici nu mi-a mai raspuns la telefon cu toate ca onorariul l-am platit integral inca de cand l-am angajat.Dupa aceea am facut recurs la Targoviste si bineinteles ca dl av nu a mai venit la nici un proces si am m-am aparat singur si din nou,s-au respins probele si din nou pronuntarea a decurs in favoarea sotiei mele dar nu definitiva.In 2008 am deschis un nou proces cu un nou av de data asta din Bucuresti,a cerut din nou administrarea probelor care au fost si la procesele anterioare si s-au respins pe fond ca sunt neconcludente.Dar am o nou nelamurire,CE DOVADA AR TREBUI SA ADUC SA MI SE IA IN CALCUL SI IN AFARA DE ASTA DE CE DOVEZI AR FI NEVOIE SA DEMONTREZ CA NU MAI POT TRAI CU ACEA PERSOANA?Iar in legatura cu pensia de intretinere,asa a zis d-na av ca e mai bine sa trecem 50% din salariu,sa scapam mai repede,adica sa nu ne mai intindem iar cu 1000 de procese,iar dupa puteam cere micsorare.Salariul e de 800ron net pe cartea de munca,dar sa ma pot descurca cu bancile,mi-am mai luat inca un job,pt.ca toate au fost facute pe numele meu si nu am ce face.Si referitor la alte procese,nu mai pot,sunt slei de toate puterile si de bani,sunt un om terminat pt.ca am trait cu o femeie de nimic toata viata.Imi cer scuze ca am scris asa mult,nu stiu daca am fost asa explicit acum si va multumesc din suflet pt.ajutor.
Va multumesc frumos pt. raspuns si ca sunteti asa amabila.Doamna avocat nu ma intelegeti gresit,nu mi-ar pare rau ca platesc banii astia,ca sunt pt.copii mei pana la urma,oricum le dadeam eu mai mult,imi pare rau ca instanta e o mare cacealma.Nu pot intelege cum oamenii pot jura stramb,nu inteleg de ce nu se incheie un proces de divort mai repede can unul dintre parteneri nu mai vrea,ci se tot tergiverseaza atat,de parca daca ar tine procesele 50 de ani,noi ne-am mai impaca.Nu stiti vorba aia:nu-mi pare rau ca m-a batut,imi pare rau ca m-a-njurat::D,asa si eu.Nici eu nu mai inteleg nimic din toate procesele astea.Pana sa se stabileasca pensia alimentara,eu le-am cumparat copiilor alimente si produse in valoare de 600ron luna de luna,iar sotia mea a declarat la proces ca am cumparat doar o sticla de suc si 2 pampers,deci marturie mincinoasa.Cu ce pot demonstra eu ca e asa,ca am inteles ca bonurile de cumparaturi nu se iau in calcul.Dupa care at cand m-a dat in judecata pt pensie si a cerut 600ron,eu am platit pana s-a incheiat proceul 400ron lunar chiar daca nu se stabilise,pt ca mi-era frica sa nu platesc din urma si am zis ca e mai bine sa dau in avans.La proces fosta,a declarat ca nu e adevarat,ca eu de fapt nu am platit decat pe o luna-doua chiar daca plateam de mai bine de o jumatate de an si a cerut si plata din urma +despagubiri.Alta marturie mincinoasa,pt.ca am dus copie de pe ordinul de plata al pensiilor si am primit castig de cauza si in apel si in recurs,adica a ramas stabilita la 400ron.Dar pt. marturie mincinoasa nu se plateste in vreun fel?Ca mi-e mi-e tare frica sa mint sub juramant,dar ma gandesc,ca pana la urma poate imi ajuta Dumnezeu si se va face lumina si in casuta mea.SA VA AJUTE DUMNEZEU SI SA AVETI PARTE NUMAI DE BINE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la calitatea de bun comun suiram_007 suiram_007 In prezent ma aflu intr-un proces de partaj care dureaza de cca 4 ani. Unul din lucrurile in disputa intre mine si fosta sotie este un apartament. Acest ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare copil micheller micheller Prin hotararea de divort s-a stabilit programul de vizita a minorului pentru fostul sot astfel: "4 ore sambata sau duminica, de comun acord" (copilul se afla ... (vezi toată discuția)
Partaj raluca32 raluca32 Partajul se pronunta mai nou si fara expert evaluator? Eu am ramas surprinsa astazi la procesul meu de partaj cand instanta a dat pronuntare in incheiere in ... (vezi toată discuția)