In aceasta situatie,intr-adevar sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de calomnie,prev.de art.206 c.pen.
eu am alta opinie.. daca datele sunt adevarate.. de exemplu.. o hotrarare de condamnare penala la pedeapsa cu inchisoarea pentru furt.. si presedintele a afisat aceea hotarare.. nu are cum sa fie acuzat de calomnie
Parerea mea este ca atata timp cat afisarea acelui document aclo, la avizier, nu s-a facut cu buna credinta, adica nu exista o obligatie, o necesitate a acelei afisari, iar intentia presedintelui este vadit aceea de a-l expune pe om dispretului public, acesta se face vinovat de comiterea infractiunii de calomnie.
Deci repet, daca exista posibilitatea inmanarii acelui dcument persoanei in cauza , si nu era necesara afisarea intr-un loc public , rezulta reaua intentie a presedintelui asociatiei, fie el , documentul, real si chiar continand chestiuni reale.
In conditiile mentionate,nu subzista elementele mentionatei infractiuni
Documentul oficial emis de institutie publica care precizeaza o anume stare juridica la adresa unui cetatean ,care locueste in acel imobil ,nu poate fi incadrata ca si infractiunea mentionata
In cauza este vorba despre document oficial emis de institutie publica ,deci are caracter public,nu se incadreaza la categoria speciala ,astfel incat sa nu fie publicat
Concret,intr-o speta similara,la o asociatie de proprietari ,X lipeste pe usile de acces copie dupa concluziile CNSAS la adresa presedintelui de asociatie.
Scandal,112,politie,amprente,parchet,instanta sub aspectul art 205 ,206 Cp
Final fericit ,instanta a respins actiunea ,toti proprietarii au aflat incadrarea calitatii desfasurate anterior de presedinte
In mod cert,d-na consilier Margu ,are dreptate,este important de vazut care a fost scopul acelei afisari si daca cele afisate corespund realitatii.
Lipsa de buna credinta este si aceasta un factor determinat in stabilirea scopului.