avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala?

Societatea (depozit central) la care lucrez,are la randul ei puncte de lucru,unde nu se intocmesc facturi, ci avize.Pentru persoanele care nu doresc factura,directorul permite scoaterea marfii prin aceste puncte de lucru,doar scriptic,marfa fiind luata din depozitul central.Problema este ca banii pe aceasta marfa ridicata nu se gasesc,desi este trecuta prin punctele de lucru,eliberandu-se bon fiscal.
Este cumva avaziune fiscala?
Cum pot demonstra?
Cine raspunde de banii care nu se gasesc,operatorul care a fost pus sa intocmeasca avizul?Astfel de avize se fac zilnic,comenzile punctelor de lucru,plus acele comenzi date de director.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:15, 5 Martie 2010
Evaziune fiscala ,nu este de vreme ce se inregistreaza in evidente ,si prin bon fiscal
Persoana care intocmeste documentele raspunde pentru sumele aferente
Gresit,operatorul care efectueaza facuri nu are legatura cu primirea banilor.
Pentru asta exista agenti de vanzari.
~ Conținut șters la cerere ~
Poate fi vorba despre delapidare,conf.art.215/1 c.pen,dar pot fi si alte infractiuni,de fals,uz de fals cu consecintele juridice care deriva din acestea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune popescu_escu popescu_escu Va supun atentiei urmatoarea problema si cer un sfat din partea dumneavoastra: Lucrez ca gestionar la un depozit de furaje,iar la inventar am iesit lipsa in ... (vezi toată discuția)
Facturi emise phasiphae phasiphae doresc sa stiu care este raspunderea unei firme care emite facturi unor clienti care isi declara o firma si un cod fiscal care nu exista pt a putea arunca ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune brusturel brusturel Sunt angajat la societatea x de 4 ani in functia de ag. vanzari .In toata aceasta perioada am incercat sa-mi respect toate atributiile specificate in fisa ... (vezi toată discuția)