avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintoarcere la serviciu din concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintoarcere la serviciu din concediu de maternitate

Buna ziua
am si eu o mica problema si anume: trebuie sa ma reintorc la serviciu peste trei saptamani cand imi expira concediul de maternitate. intrebarea mea este,patronul este obligat sa ma primeasca inapoi cel putin o perioada de timp?(am auzit undeva ca are obligatia sa asigure locul de munca 6 luni de zile dupa ce se reintoarce persoana din concedul de maternitate).daca nu ma primeste inapoi pot sa cer eventual niste daune?(cum ar fi plata salariului pe o perioada anume?).multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:00, 5 Martie 2010
1. angajatorul este obligat sa va primeasca. Dvs trebuie sa faceti o cerere de incepere activitate.
2. Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioada de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
Daca desfiinteaza locul de munca ocupat de dvs. va poate concedia si veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de dupa incetarea concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani bmadalina bmadalina Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca dupa reintoarcerea la serviciu, angajatorul are vreo obligatie legala de a-mi pastra postul pentru o perioada de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate crysstyna_84 crysstyna_84 BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMA , SUNT IN CONCEDIU DE MATERNITATE , COPILUL ARE 8 LUNI SI AS FI VRUT SA MA INTORC LA SERVICIU DAR PROBLEMA ESTE CA PATRONUL NU ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu din concediu maternal cristiflo cristiflo am fost in concediu pentru cresterea copilului 2 ani de zile si vineri 24 aprilie imi expira concediul, cand m-am dus la serviciu sa ma interesez cand ma ... (vezi toată discuția)