Doresc sa vand un imobil iar cu banii obtinuti sa construiesc o casa pe un teren deja cumparat.Minorul nu este copropietar al terenului.Imobilul destinat vanzarii este , in acelasi timp , domiciliul minorului si al meu.In ce conditii pot primi acordul Autoritatii Tutelare pentru a realiza ceea ce mi-am propus?
Minorului i se numeste un tutore de catre autoritatea tutelara pt a efectua acte de dispozitie (vanzare-cumparare).
Mai departe, se poate doar spera ca nu o sa semneze nici un act care sa-i prejudicieze interesele.
Am fost si eu la Autoritatea Tutelara pentru a cere un astfel de act pentru vanzarea unei case din masa succesorala.Dar am domiciliul, si eu si fetita in alta casa. Mi s-au verificat actele cu foarte multa atentie si mi s-au pus multe intrebari ca sa fie siguri de corectitudinea mea. Tutore a fost acceptat, la propunerea mea, fratele meu.
In cazul dvs, cred ca va trebui sa aratati ca puteti asigura o alta locuinta copilului.Pe decizia primita se precizeaza datele complete ale bunului care urmeaza sa fie vandut si nu puteti folosi actul decat pentru aceasta vanzare.
Florentina are perfecta dreptate! Va trebui sa aratati ca aveti asigurat un domiciliu pentru dvs si minor.B-) Asta in cazul in care doriti sa vindeti locuinta si sa construiti altceva. Referitor la faptul ca terenul este proprietatea dvs exclusiva iar constructia se va edifica pe numele dvs si al minorului , va trebui sa ii acordati un drept de folosinta gratuita asupra terenului de sub casa pe toata durata existentei constructiei.
Succes!