avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie pt al doilea copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie pt al doilea copil

Buna ziua,
sunt in concediu de crestere copil din aprilie 2009 si beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 85% din venit. Intrebarea mea este: voi beneficia de aceeasi indemnizatie in cazul in care nasc al doilea copil pana la implinirea celor 2 ani de concediu pentru primul (copil) sau se recalculeaza? Eu am inteles ca ar ramane aceeasi baza de calcul (ultimele 12 luni lucrate) ceea ce ar insemna aceeasi suma, insa vreau sa ma asigur :). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlexaR , utilizator 22:09, 5 Martie 2010
In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a stimulentului lunar sau, dupa caz, a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, se procedeaza dupa cum urmeaza:
a) daca cele 12 luni prevazute de OUG nr. 148/2005 sunt acoperite in totalitate de perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordarea acestora se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pe aceasta perioada se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil;


M-am lamurit - mi se va acorda aceeasi indemnizatie in continuare!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de maternitate ioanalapuste ioanalapuste Buna ziua, momentan sunt in concediu de maternitate si sunt insarcinata cu cel de al doilea copil. Doresc sa renunt la concediul de maternitate si sa ma ... (vezi toată discuția)
Venit crestere copil MICU3 MICU3 Se poate lua in calcul conventia civila pe langa venitul dintr-un contract de munca la calcului indemnizatiei de crestere copil? (vezi toată discuția)