avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... suspendare somati de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

suspendare somati de plata

Am pe rol un proces privind procedura somatiei de plata. Mi s-a suspendat actiunea in baza art. 242 cod .proc. civ, pe motiv ca nu am cerut in scris judecarea in lipsa. Din cate am inteles pot inainta recurs. Spuneti-mi va rog cum sa procedez, eventual sa-mi dati un model de cerere de recurs sau de redeschidere a procesului. Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
manuelle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana Stan , Avocat 11:10, 9 Martie 2010
Trebuie sa mai timbrez aceasta cerere de redeschidere a judecatii? Iar taxa de timbru si timbru judiciar?
Am nevoie de un raspuns. Multumesc mult
:help:
Pentru repunerea pe rol a cauzei, respectiv pentru solutionarea cererii de emiterii a somatiei de plata, trebuie sa formulati o cerere de repunere pe rol si sa achitati taxa de timbru in valoarea de 1/2 din taxa initiala achitata, impreuna cu timbru judiciar in valoarea de 1/2 din cat ati depus pentru cererea initiala.
Precizez ca nu este necesar sa faceti recurs in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat până la o nouă stăruință a părților, cu recurs pe toată perioada suspendării. ce înseamnă, trebuie să fac recurs sau trebuie să solicit judecarea cauzei în lipsă? SandraMaria03 SandraMaria03 Bună seara! Am avut azi un termen într un proces și nu m.am putut prezenta. Ca soluție au dat urmatoarea : conform articolului 411 aln 1 pct 2 se suspenda ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza conform 155 indice 1 si instanta da drept de recurs pe toata durata suspendarii voi ce intelegeti??? pot face recurs oricand??? sau ... (vezi toată discuția)