avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

In anul 2003 ,luna martie ,am fost condamnat la 3 ani, cu suspendarea conditionata a pedepsei ,de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie(ca ultima cale de atac-recurs),sectia militara(,fiind judecat si condamnat in prima instanta de Tribunalul Militar Bucuresti),sentinta ce a ramas definitiva si irevocabilaVa rog sa imi spuneti cum trebuie sa calculez termenul de reabilitare:sa adaug cei 4 ani si 1/2 din pedeapsa(art.135 c.pen.) la 3 ani(cand pedeapsa se considera executata)? si sa calculez implinirea termenului pentru introducerea cererii de reabilitare astfel: martie 2003 + 3 ani + 5 ani si 6 luni(4 ani plus 1/2 din pedeapsa-art 135)?!..sau in cazul suspendarii conditionate ,termenul de reabilitare se calculeaza altfel?..Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Costi.S , utilizator 21:17, 5 Martie 2010
Draga Costi, iata cum se calculeaza termenul:avand in vedere ca pedeapsa a fost de 3 ani cu suspendarea executarii pedepsei, termenul de incercare este compus din cuantumul pedepsei +2 ani in total 5 ani care se calculeaza de la data ramanerii defintive a hotararii, deci data exacta acesteia fiind ziua X luna martie 2003.Termenul de reabilitare s-a implinit si in mod normal nu trebuie sa mai existe aceasta condamnare in cazier.Drept urmare solicita eliberarea unui cazier, iar in cazul in care nu a fost operata reabilitarea de drept in privinta pedepsei executate, este necesara o actiune pe rolul instantei , de constatare a reabilitarii de drept.In acest caz angajeaza avocat pentru redactare si sutinere, pentru ca la dosar sunt necesare mai multe inscrisuri.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare xuser xuser Cand expira cazierul unei persoane condamnate la 2 ani cu suspendare? 1. La expirarea termenului de incercare? Care este in jur de 2-5 ani + durata ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea cazier judiciar- pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. iulianm83 iulianm83 pe 05 07 2011 a ramas definitiva o hotarare prin care am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani .Cand imi pot ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)