avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neconcurenta

daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici?
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 05:21, 1 Ianuarie 2007

daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici?

daca in contractul de munca nu exista o astfel de clauza nu este nici o problema. oricum, pentru clauza de neconcurenta firma trebuie sa va platesca

actul aditional privind neconcurenta in cate exemplare se incheie ? 2?unde se inregistreaza acest act aditional?ce se intampla dac act aditional este semnat de angajat/salariat dar nu este inregistrat nicaieri?

orice act neinregistrat nu este valabil
la multi ani!

Aici imi permit sa te contrazic Mirela: este valabil si daca nu e inregistrat ("orice act"). Ex: angajatorul nu inregistreaza la ITM CIM in termenul de 20 de zile si il pastreaza in "sertar", semnat. Se aplica sanctiunea si se da masura sa se inregistreze CIM cu data semnarii lui si nu cu data constatarii existentei lui de catre ITM. La fel este si cu actele aditionale, doar ca cineva suporta sanctiunea ca s-au depasit cele 5 zile, atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele clauzei de confidentialitate/neconcurenta in cazul demisiei andrei_o andrei_o Sunt reprezentant vanzari in cadrul unei firme. Acum 2 ani am semnat un act aditional la CIM cu o clauza care preciza ca pe perioada derularii contractului nu ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a ramane la un loc de munca 6 luni cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o intrebare: este legal ca un salariat sa fie obligat sa ramana la locul de munca unde a fost angajat (dupa trainig-ul efectuat) timp de 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Clauze aditionale la contractul de munca angel_3ro angel_3ro buna ziua, vreau sa va cer si eu sfatul daca se poate. sunt pusa in fata semnarii unui contract aditional la contractul de munca, in care se specifica cateva ... (vezi toată discuția)