pana in oct 2005 am lucrat la un srl cu carte de munca. in octombrie am plecat de la ei la alta societate. Mi s-a incheiat ctr de munca in baza art 61 lit a. La noua societate aveam nevoie de carnetul de munca. M-am dus la ITM sa il solicit dar mi-au zis ca nu e adus la ei de fosta societate si sa revin. Am facut treaba asta in fiecare luna timp de 5 luni. In luna mai le-am adresat in scris o cerere si mi-au raspuns ca eliberasera carnetul de munca din eroare unei alte persoane pe care nu o cunosc. Am incercat sa dau de acea persoana insa am aflat ca e plecata din tara. ITM m-a pus sa declar carnetul pierdut, sa platesc niste taxe si sa imi faca alt carnet. Nu consider ca e normal asa ceva deoarece ei mi-au pierdut carnetul din neglijenta lor. Intre timp am avut sotia si copilul bolnavi si nu am putut beneficia de gratuitati si a trebuit sa platesc totul din buzunar.
Va rog sa imi spuneti ce am de facut. Va multumesc !
poti deschide o actiune in instanta, prin care sa soliciti, ITM-ului, eliberarea carnetului de munca si despagubirile aferente perioadei cand n-ai beneficiat de drepturile tale:
somaj, asigurari de sanatate.............
Nu stiu ce sanse de reusita ai dar incearca o actiune in instanta, la cum ai prezentat tu problema e vina lor in totalitate. Mai putin faptul ca ai lasat carnetul la vechea firma atata timp, trebuia sa-l ridici dupa lichidare imediat, dar noah fiind cu art. 61 a nush de fapt ce era acolo, numai tu stii.
Depune o sesizare la conducerea ITM-ului unde ai avut carnetul de munca. Daca esti din Bucuresti incearca sa intri in audienta la dl. inspector sef adjunct Paul Dobrescu si explica-i situatia.
Daca nici cu aceasta sesizare nu rezolvi atunci mergi in instanta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Crnet de munca pierdut
verona
Am si eu o intrebare: in cazul pierderii carnetului de munca de catre ITM cum ar putea sa fie trasi la raspundere inspectorii care au dat dovada de neglijenta ... (vezi toată discuția)