avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca pierdut de cei de la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca pierdut de cei de la ITM

pana in oct 2005 am lucrat la un srl cu carte de munca. in octombrie am plecat de la ei la alta societate. Mi s-a incheiat ctr de munca in baza art 61 lit a. La noua societate aveam nevoie de carnetul de munca. M-am dus la ITM sa il solicit dar mi-au zis ca nu e adus la ei de fosta societate si sa revin. Am facut treaba asta in fiecare luna timp de 5 luni. In luna mai le-am adresat in scris o cerere si mi-au raspuns ca eliberasera carnetul de munca din eroare unei alte persoane pe care nu o cunosc. Am incercat sa dau de acea persoana insa am aflat ca e plecata din tara. ITM m-a pus sa declar carnetul pierdut, sa platesc niste taxe si sa imi faca alt carnet. Nu consider ca e normal asa ceva deoarece ei mi-au pierdut carnetul din neglijenta lor. Intre timp am avut sotia si copilul bolnavi si nu am putut beneficia de gratuitati si a trebuit sa platesc totul din buzunar.
Va rog sa imi spuneti ce am de facut. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 07:31, 14 Decembrie 2006
poti deschide o actiune in instanta, prin care sa soliciti, ITM-ului, eliberarea carnetului de munca si despagubirile aferente perioadei cand n-ai beneficiat de drepturile tale:
somaj, asigurari de sanatate.............
Nu stiu ce sanse de reusita ai dar incearca o actiune in instanta, la cum ai prezentat tu problema e vina lor in totalitate. Mai putin faptul ca ai lasat carnetul la vechea firma atata timp, trebuia sa-l ridici dupa lichidare imediat, dar noah fiind cu art. 61 a nush de fapt ce era acolo, numai tu stii.
Depune o sesizare la conducerea ITM-ului unde ai avut carnetul de munca. Daca esti din Bucuresti incearca sa intri in audienta la dl. inspector sef adjunct Paul Dobrescu si explica-i situatia.
Daca nici cu aceasta sesizare nu rezolvi atunci mergi in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crnet de munca pierdut verona verona Am si eu o intrebare: in cazul pierderii carnetului de munca de catre ITM cum ar putea sa fie trasi la raspundere inspectorii care au dat dovada de neglijenta ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta Mihaela_55 Mihaela_55 Sunt angajata de 9 ani si noua luni la o societate unde am lasat la anagajare, cartea de munca. Actual, nu mai pot recupera cartea de munca de la unitate, ... (vezi toată discuția)
Sesizare inspectia muncii stana stana de 3 ani am plecat de la o firma tot de atunci nu mi se poate incheia cartea de munca pentru ca o doamna de la itm nu face nimic,sa cheme patronul cu actele ... (vezi toată discuția)