avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina in leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina in leasing

am si eu o intrebare.sa spunem ca nu mai pot plati in continuare rata la masina mea.as mai putea circula cu masina?exista posibilitatea sa ma opreasca politia pe strada pt ca n-am mai platit rata si sa-mi ia masina?.sau cum procedeaza cei de la leasing?(masina nu e pe numele meu,am cumparat-o de la cineva)).
Politia nu are de unde stii ca nu v-ati platit ratele si nici nu intra in atributiile ei sa va opreasca ptr asa ceva. Mai nou firmele de leasing si-au angajat recuperatori.... sa va ia masina, cand nu va asteptati.... Dvs nu ati cumparat-o daca nu este pe numele dvs.... adica in acest moment sunteti doar utilizatorul, fapt ptr care si plateati rate, o sa deveniti cumparator doar la sfarsitul leasingului ( a platii ratelor).... Mai bine vb cu cei de la leasing si va refaceti scadentarul decat sa riscati sa va ridice masina, aveti o paguba prea mare asa.... Depinde si cat mai aveti de plata! Succes
Exista posibilitatea de reziliere a contractului (cauza de ineficitate a acestuia ce presupune stingerea drepturilor si obligatiilor pentru partile contractante).
Insa incuviintarea executarii silite , de care aminteste colega mai sus , are loc numai cu incuviintarea instantei de judecata .(in acest sens , cunoscand acest aspct legislativ puteti sa evitati vreo practica abuziva ale societatilor de leasing,prin care v-ar fi luata masina ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing sau vanzare-cumparare? Borza Borza Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat la o speta. S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un cap tractor. Se achita o perioada de un an ... (vezi toată discuția)
Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Lesing auto bondoc lenuta bondoc lenuta Cum sa procedez.? In 22.04.2010 am incheiat cu ASIROM polita casco auto lesing. Am predat o copie a politiei la BCR Leasing-Pitesti si o copie la BCR ... (vezi toată discuția)