Mama si tata au doua case dobandite in timpul casatorie ,acum sunt divortati dar nu am facut inca partaju .As dori sa stiu ce drtepturi am eu daca cei doi vor sa vanda surori mele care provine din prima casatorie a mamei una din case.Nici una din case nu sunt mosteniri sunt cumparate de ei.
Deci eu ca singur mostenitor legal cel putin din patea tatalui nu am nici un drepet fiind majora ei pot vinde cui vor fara acordul meu notarial.Avand in vedere ca eu am si domicilu in aceea casa.Nu ma pot opune?
Nu aveti nici un drept asupra bunurilor parintilor dvs. atat vreme cat ei sunt in viata.
Dvs. nu aveti ACUM nici o calitate.
Calitatea de mostenitor o veti putea capata dupa ce moare cel despre a carui mostenire vorbiti/vorbim.
Cata vreme Dumnezeu mai are inca libertatea de a schimba ...ordinea inmormantarilor, nu putem sa vorbim despre calitatea de mostenitor a cuiva fata de un altcineva, pentru ca Doamne fereste! ...dar nu garanteaza nimeni ca n-ar putea sa fie ...viceversa.
Pana ce nu moare cineva, nu putem vorbi CONCRET despre vreo mostenire.
Putem vorbi doar ...ipotetic. (ce s-ar intampla daca...) Putem vorbi doar despre ...cioara de pe gard.
Dar nu putem transforma cioara de pe gard intr-un drept ACTUAL (astfel incat sa se puna problema semnaturii dvs. pentru ce vrea sa faca tatal dvs. cu averea lui).
Imi pare rau ca a trebuit sa exprim lucrurile astfel, dar ati vrut o explicatie ...concreta.
Cata vreme traieste tatal dvs. poate sa faca ce vrea cu averea lui. Nu-l obliga nimeni sa o lase mostenire. Poate s-o joace la poker.
Abia la moartea lui s-ar putea discuta despre ce a facut cu ea. Si daca se va constata ca si-a dat toata averea pe gratis incalcandu-va dvs. rezerva succesorala ... mai putem sta de vorba (despre o eventuala reductiune a liberalitatilor excesive - daca din calculele de la vremea aceea va rezulta vreo incalcare a rezervei).
Act donatie
ContSters83761
Buna seara.Doresc un raspuns daca se poate referitor la atacarea unui act de donatie.Suntem trei frati si tatal nostru a facut un act de donatie pentru un ... (vezi toată discuția)