avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna seara!

Ma adresez dvs. cu rugamintea de a-mi raspunde la o intrebare:

Studentul care face un master in strainatate mai beneficiaza de pensie de urmas?

Multumesc anticipat!
magduuu

Cel mai recent răspuns: magduuu , utilizator 22:42, 7 Martie 2010
ART.66 DIN LGEEA MR/ 19/2000 ATARA LA LIT.B CA BENEFICIAZA PINA LA VISRTA DE 26 DE ANI DACA CONTINUA STUDIILE INTRO FORMA DE INVATAMINT ORGANIZATA POTRIVIT LEGII, DECI ESTE IMPORTANT SA FIE IN CONTINUAREA STUSIILOR DE LICENTA LA MASTERAT DAR SI CA RESPECTIVA FORMA SA FIE RECUNOSCUTA DE LEGE, CCEA CE ESTE MAI GREU DACA ESTE IN STRAINANTE, DAR NU IMPOSIBIL.
Va multumesc mult pentru promptitudine! Deci, nu stiti sigur daca beneficiaza sau nu.
1. Ordinul MM 129/2008 modifica Normele de aplicare a Legii 19/2000 astfel:
"20. Pensia de urmas reglementata la art. 66 lit. b) din lege se acorda copiilor daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul ei, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani."
2. Masteratul este o forma de invatamant si eu cred ca persoana in cauza ar putea beneficia de pensie de urmas.
3. Eu zic sa duceti la Casa de Pensii o adeverinta de la institutia de invatamant care sa ateste ca urmeaza cursurile acesteia.
Multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas DarkLove DarkLove Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti pana la ce varsta pot beneficia de pensia de urmas dupa tata. Anul acesta am terminat facultatea, si m-ar interesa sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas vandalay vandalay Buna ziua!Am 21 de ani si iau pensie de urmas in urma tatalui care a lucrat ca magistrat,sunt in an terminal si drept urmare ar trebui ca la anul sa mi se ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas din timpul masterului mihaela.iuly mihaela.iuly Am si eu o intrebare Se mai primeste pensie de urmas daca se face masterul la o facultate privata si la ID. Conteaza acest lucru, nu e si aceasta o forma de ... (vezi toată discuția)