avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

daca eu am un imobil si sunt trecut cu clauza de abitatie viagera si deschid masa succerorala si aduc in instanta dovezi precum ca eu am cumparat imobilul respectiv si fratii nu au contribuit cu absolut nimic ce se intampla se mai imparte intre fratii sau imi da tribunalul castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 13:10, 6 Martie 2010
Cand vorbim de o mostenire, cei care au dreptul sa intre in posesia acesteia, nu trebuie sa fi contribuit in vreun fel la intretinerea si modernizarea acesteia!! Mai pe inteles, adica, e de pleasca, stimate domn!!:D

In functie de actele pe care le detineti, cand se va dezbate succesiunea, daca acel bun a iesit din patrimoniul defunctului si aveti acte translative de proprietate, acel bun nu va intra in masa de impartit.
Consultati mai intai , un notar si apoi ajungeti la instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
Acest contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager poate fi atacat de catre fratii dumneavoastra, mostenitori rezervatari.
Din ceea ce am dedus de la dvs. este vorba de un contract cu clauza de intretinere incheiat intre dvs. si persoana care a decedat intre timp ( si care avea drept de abitatie viagera ) . Actul nu mai poate fi atacat in instanta cu sanse de castig dectre ceilalti mostenitori daca aveti un aparator bun . Dvs. sunteti deja proprietar de drept al acelui bun si sfatul meu este sa procedati de urgenta la intabularea acestui drept la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pt ca am banuiala ca nu ati facut-o pana acum . Raspuns clar : bunul nu intra in masa succesorala si nu se justifica dechiderea unei actiuni in instanta de catre dvs. care sunteti proprietar .
Veniti cu mai multe lamuriri :O
Cine e proprietarul imobilului, cine are clauza de abitatie viagera, ai cui sunt fratii ?? #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla daca.................... nimenea nimenea Imi permit sa va adresez si eu cateva intrebari. Mama si tatal meu in prezent in viata detin un apartament cu 4 camere.Eu mai am un frate. Mama de ceva timp ... (vezi toată discuția)
Tutela sile2011 sile2011 buna ziua sunt tutore al bunicii mele, instanta prin hotarare a zis ca se vor intrebuinta veniturile si la nevoie toate bunurile bunicii mele. vreau ca sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)