avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... definitia agentului economic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

definitia agentului economic

Buna ziua!
Am avut o discutie cu o persoana care susţine ca şi primariile, scolile si alte unităţi bugetare sunt agenti economici. Este adevarat? ªtie cineva în ce act normativ este definit agentul economic şi care sunt tipurile de agenţi economici? Va mulţumesc!

Va dau un exemplu la ce explicatie am gasit:
"Agentul agregat administraţii publice reprezintă acel agent economic care exercită funcţia de distribuire a venitului şi avuţiei pe baza serviciilor non-marfare prestate, in condiţiile in care firmele nu oferă aceste servicii pe piaţă sau le oferă in catităţi insuficiente. Aici se numără administraţiile centrale şi locale de stat, precum şi celelalte instituţii publice care prestează servicii non-marfare către populaţie, cum ar fi cele prestate in cadrul invăţământului public, sănătate, justiţie, etc. Venituri – taxe."

Este corect sa inteleg de aici ca administratia locala este agent economic?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
flyanda2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 08:05, 7 Martie 2010
Da, este corecta completarea user-ului @legalmgm. Mie mi s-a parut mai simpla, pentru cazul de fata, explicatia data de Legea 15/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara - natura civila sau comerciala? dan1mircea dan1mircea Buna ziua, SC A SRL revendica un imobil de la SC B SRL. La primul termen in fata completului specializat de comercial instanta decide a trimite dosarul la ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract tudorioan tudorioan O persoana juridica , reprezentata legal de doi asociati, formuleaza o cerere de rezolutiune a unui antecontract de vanzare-cumparare impotriva a doua persoane ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu informatiile necesare si pasii de urmat pentru schimbarea sediului social al unui SRL.Momentan am contract de asistenta ... (vezi toată discuția)