La 31.12.2009 am primit extras de cont al unui furnizor ce nu corespunde cu soldul pe care il am eu. Inclin sa cred ca soldul furnizorului este cel corect deoarece patroana mai pierde din acte (facturi sau chitante). Cum as putea regla in conta (note contabile?) sa picam pe aceeasi suma.
Stati putin!....
1)Ati incheiat anul financiar 2009?....
2) Daca patroana mai pierde din facturi si din chitante , atunci mai aveti o solutie.
Pe baza extrasului de cont , bifati toate documentele intrate si iesite.
Ceea ce va lipseste , cereti in duplicat(copie xerox in care este mentionat conform cu originalul) si abia apoi, inregistrati in contabilitate.
Operatiunea se face prin casa:401=5311
Faceti asa cum v-a spus Daniela Vorovenci. In plus, puteti cere si o fisa de client de la furnizorii cu care nu se potrivesc sumele pentru a vedea mai exact ce facturi va lipsesc.
Da , va mutumesc pentru raspuns. Nu am incheiat anul dar firma este infiintata din 1992 si eu am preluat actele din octombrie 2009 , in plus fosta contabila nu vrea sa colaboreze.Am cerut fisa furnizoruli respectiv ca sa pot confrunta cu fisa primita de la furnizor dar spune ca nu poate sa mi-o dea ca nu o are in program . Pe langa faptul ca ar trebui sa scot toate facturile si platile pe care le-am gasit in dosare si sa intocmesc eu o fisa furnizor incepand cu anul 1992 ce-as putea sa fac sa-mi simplific munca?
Ma gandesc la o situatie de mijloc, in care luati de bun ce a facut doamna/ domnul de dinaintea dvs. si clarificati doar punctual acolo unde sunt dubii si pana la sfarsitul acestui an, ca urmare a inventarierii, veti rezolva toate problemele neclare.
In al doilea caz, daca patronii sunt dispusi sa plateasca si aveti disponibilitatea necesara, puteti lua la "lins" (cum se spune, peiorativ, in bransa) toate actele.
Daca faceti diferenta intre soldul dv si cel al furnizorului va rezulta o suma.
Daca aceasta suma este constituita dintro singura factura - aveti noroc.
Dar , dupa legile lui Murphy nu este asa. Corespondati cu furnizorul si comunicati-i datele pe care le aveti , respectiv faptul ca exista diferenta constatata. Cu ajutorul lui (pe care vi-l acorda, pentru ca este constrans sa o faca!) veti identifica repede factura / facturile lipsa.
Acesta este si rolul punctajului cu furnizorii / clientii.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Chitante restante
rodia
Am urmatoarea situatie si nu prea stiu cum sa o scot la capat:(
Am primit niste chitante cu data de 31.12.2009,acum in luna august 2010 pt.un client care la ... (vezi toată discuția)