avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea? O apa de ploaie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea? O apa de ploaie?

Am vorbit cu o prietena comisar de politie si ea mi-a spus ca au mainile legate de legile care favorizeaza infractorii. "Nu ai mare lucru ce le face. Tu faci o plingere penala, ai probleme cu cineva care te-a insultat sau te-a agresat, spre exemplu. Ajunge plingerea mai departe si acolo primeste NUP sau se alege cel mult cu o amenda. Pai ce inseamna o amenda de cateva milioane pentru un infractor? Nu mare lucru. El prefera sa-si bata joc de cineva si sa plateasca (sau nu) amenda respectiva. Numai in cazuri grave, cu spitalizare si multe probe se poate face ceva serios impotriva lor. Altfel, politia e legata la maini si majoritatea persoanelor care fac plingeri se aleg cu nimic din dreptate pentru ca legile nu ajuta oamenii corecti. Dimpotriva, infractorii cunosc si ei legile si isi bat si mai tare joc de cei care fac acele plingeri.
Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 02:59, 7 Martie 2010
Stimati colegi,tema este mult prea de actualitate ,incitanta si obliga la o retinere maxima pentru a nu conduce la o dezbatere de opinii,in care majoritatea persoanelor cerebrale recunosc in sine si eventual si in public,realitatea
Dar tragedia o constuie esenta ,ca indiferent de vorbe,nu acestea solutioneaza cauzele dezastrului in care ne cufundam de n generatii,prin care nu asiguram tinerei generatii orizontul necesar unei decente existente,o batranete decenta pensionarilor
Daca prietena ta comisar ti-a spus ca este legata de maini pentru ca legea favorizeaza infractorii, ar trebui sa iasa la pensie, probabil si-ar dori sa ne intoarcem in anii 80, cand invinuitul, inculpatul erau batuti si li se interziceau sa aibe legaturi cu avocatul pana la 60 de zile (este adevarat). Cititi legea penala si nu numai, si veti observa ca acestea sunt in genaral bune, insa politistii, procurorii nu isi fac treaba asa cum trebuie si din aceasta cauza, multi infractori scapa printre degetele justitiei.
Atunci cand un cetatean se adreseaza organelor de politie pentru ca a fost lezat de o anumita persoana, acestea trebuie sa actioneze ( in limitele legii) imediat si profesional si astfel nu vor mai fi atatea nemultumiri.
Aratati o lege care favorizeaza infractorii si atunci ma inclin. Nu confundati drepturile pe care le are un invinuit sau inculpat cu favorizarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de-a divulga numele complicilor xuser xuser As dori sa pun o intrebare deseori intalnita dar pe care nimeni nu o trateaza ca atare. Refuzul de-a divulga identitatea complicilor constituie sau nu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri -drept civil pentru un necunoscator total tester tester Sunt nou pe acest forum dar apelez la voi cu toata increderea. De cand ma stiu nu am avut probleme cu justitia... dar un eveniment nefericit intamplat ... (vezi toată discuția)
Prostituate agresive Dana Marin Dana Marin 2 prostituate agresive care locuiesc in bloc cu mine m-au injurat in luna ianuarie 2010. Am facut o plingere penala impotriva lor si de atunci nimic nu s-a mai ... (vezi toată discuția)