avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile copilului

Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in romania ,relatia noastra nu a mers....m-ar interesa ce drepturi ar avea copilul meu in caz de intretinere din partea tatalui... si ce drepturi ar avea el asupra copilului ,imi este frica sa nu imi poate lua copilul .pe el nu il intereseaza intretinerea copilului ... asta in caz de eu as decide sa il dau in judecata ,ce drepturi as avea ???
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:18, 8 Martie 2010
inca altceva ,daca eu nu as dori sa il trec totusi pe numele lui ,se poate sa beneficiez de intretinere a copilului din partea lui ??
In cadrul actiunii de stabilire a paternitatii veti solicita si incredintarea minorului in favoarea dv. cu obligarea tatalui biologic la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului.
Dv. veti decide daca veti solicita in aceeasi actiune ca minorul sa obtina si numele de familie a tatalui biologic. Daca nu solicitati schimbarea numelui minorului, instanta nu se poate pronunta in acest sens.
Odata ce este stabilita filiatia fata de tatal biologic printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila, minorul va este incredintat la dv. cu obligarea paratului la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului, independent de faptul ca minorul ii va purta numele de familie sau nu. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate oana1234 oana1234 buna! ma intereseaza cum trebuie sa procedez in momentul in care intentez un proces de paternitate ,de asemenea daca este posibil ca copilul sa poarte numele ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Am rămas gravidă cât soțul era în penitenciar, dar după ce a ieșit a recunoscut că m-a folosit. vreau să divorțez și să am doar eu drepturi asupra copilului, cum să fac? ValyTat ValyTat Buna ziua! Am cunoscut un băiat innchis l-am așteptat 3 ani de zile intre timp ne am cununat acolo în penitenciar odată ieșit mi a recunoscut că doar sa ... (vezi toată discuția)