Buna ziua ! Nu poate fi vorba de abuz in serviciu( aceasta infractiune consta in fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare a intereselor legale ale unei persoane) decat in situatia in care vi s- a refuzat reincadrarea conform hotararii judecatoresti. Daca concedierea a intervenit ulterior reincadrarii si este rezultatul unor abateri disciplinare grave constatate si sanctionate legal nu puteti proba o asemenea infractiune. Puteti insa contesta in instanta civila aceasta concediere cu solicitarea repunerii in situatia anterioara si plata daunelor produse prin acest act.
Cu stima !
Nu stiu la ce acte va referiti, dar consider ca o plangere penala nu are sorti de izbanda in aceste situatii. In primul rand trebuie sa aveti in vedere calitatea faptuitorului. Daca nu sunteti angajat intr- o institutie publica, faptuitorul nu poate fi functionar public, asa cum defineste codul penal aceasta institutie.
Cu stima !
Da, se poate ca in anumite conditii fapta functionarului public, prin care dispune concedierea unui angajat prin incalcarea anumitor norme, sa fie trasa la raspundere penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.
Plangere penala
adrianef
Am castigat in contencios administrativ anularea unui act de revocare din functie publica. Avand in vedere ca actul respectiv, anulat de instanta, a fost emis ... (vezi toată discuția)