avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

insolventa

Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de pe internet si ca termenul de insciere la masa credala a fost pe 23.02.2010, de care nu am stiut, iar intalnirea creditorilor este pe 24.04.2010).
Am citit in legea insolventei ca debitorul este obligat sa depuna actele la lichidator in termen de 10 zile de la deschiderea procedurii de insolventa, dar daca nu le depune este tras la raspundere cumva?
Cel mai recent răspuns: c_oana , utilizator 22:20, 7 Martie 2010
Bună seara .
Refuzul debitorului de a pune la dispoziţie documentele şi informaţiile solicitate de către judecătorul sindic,administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar,în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii insolvenţei, se pedepseşte contravenţional sau penal,conform.art.147 din Legea nr.85/2006 a insolvenţei.
Deci, numai refuzul se pedepseşte, nu şi imposibilitatea acestuia de a prezenta actele.E de preferat să nu se ajungă aici,dar sunt şi astfel de situaţii .
După cum s-a spus,dacă s-a depăşit termenul de înscriere la masa credală ,fără vina dvs şi dacă chiar aveţi o creanţă certă,lichidă şi exigibilă, puteţi încerca posibilitatea acţiunii civile a instituţiei repunerii în termen.
Doar că cererea trebuie făcută în termen de o lună de la încetarea cauzelor care justifică depăşirea termenului de prescripţie şi trebuie să aibă cauze justificate . Baza legală, Decretul nr.167/1958, privind prescripţia exctinctivă .
Cu stimă.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Am o creanta de 40.000ron insemnand 3 facturi contravaloare marfa si 3 B.O. -uri refuzte.
Sper sa fie o creanta destul de certa.
Va multumesc mult pentru ajutor
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
c_oana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)