avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de primire a indemnizatiei pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de primire a indemnizatiei pentru cresterea copilului

Buna ziua

Pana la data de 31 decembie 2009 am fost angajata la o societate cu contract de munca de unde mi-am dat demisia. De la inceputul lui februarie am inceput colaborarea cu alta societate insa de aceasta data nu cu contract de munca ci prin contract de colaborare (in acest sens am deschis un srl). Contractul de colaborare este pe o perioada de 4 luni. Ceea ce doresc eu sa stiu este cum pot sa fac sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului, avand in vedere ca intre timp am ramas insarcinata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 17 Aprilie 2010
ca sa beneficiati de indemnizatie la nastere trebuie sa aveti 12luni de activitate ,neintrerupte
si nu se poate sa cotizez eu retroactiv pentru cele 2 luni (ianuarie si februarie) si in continuare pentru lunile ramase?
multumesc
nu,dar daca desf a activ generatoare de profit si daca faceti dovada ca platiti impozit la stat pe numele dvs prel perioada de activ si dep mai tarziu dosarul,mergeti si vb cu cei de la primaria de care apartineti
crisv a scris:

nu,dar daca desf a activ generatoare de profit si daca faceti dovada ca platiti impozit la stat pe numele dvs prel perioada de activ si dep mai tarziu dosarul,mergeti si vb cu cei de la primaria de care apartineti

Din nou "impozit la stat"?????????? Este vorba de impozit pe venit !!!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
leuca_luminita, utilizator
invicta a scris:

Buna ziua

Pana la data de 31 decembie 2009 am fost angajata la o societate cu contract de munca de unde mi-am dat demisia. De la inceputul lui februarie am inceput colaborarea cu alta societate insa de aceasta data nu cu contract de munca ci prin contract de colaborare (in acest sens am deschis un srl). Contractul de colaborare este pe o perioada de 4 luni. Ceea ce doresc eu sa stiu este cum pot sa fac sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului, avand in vedere ca intre timp am ramas insarcinata? Multumesc

Persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

De exemplu, daca data nasterii copilului este 15.12.2010, atunci perioada pentru care trebuie sa faceti dovada realizarii de venituri profesioanle este 15.12.2009 - 15.12.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere dupa concediu crestere copil vivi23ro vivi23ro in cazul in care se concediaza o persoana la o perioada mai mica de un an dupa revenirea din concediu crestere copil, se beneficiaza de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie crestere copil DrSam DrSam Buna ziua am si eu o intrebare referitor la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului= situatia mea este urmatoarea=in perioada2004-2005 am fost angajata ... (vezi toată discuția)