avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare contract de intretinere

sotul meu a facut un contract de intretinere cu un unchi de al sau acum 6 ani.Dupa decesul acestuia poate fratii sotului meu sa intervina asupra imobilului unde noi locuim acum, deoarece noi am investiti foarte mult in acest imobil, bineinteles am respectat si clauzele contractuale.Va aduc la cunostinta ca imobililul a fost intabulat in cf pe numele sotului. Va multumesc mult pentru sfat. O zi buna.
vreau sa mai specific ca pe incheierea de intabulare este specificata interdictia de instainare si intabulare a dreptului de uzufruct viager asupra imobilului in favoarea intretinului.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
ramonamariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:57, 7 Martie 2010
Nici eu nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji.
Unchiul e doar uzufructuar, dupa decesul lui va consolidati dreptul de proprietate. Acum aveti doar nuda poprietate, asupra careia unchiul nu mai poate reveni, nici printr-un eventual testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un eventulal testament ramonamariana ramonamariana referitor la mesajul anterior, unchiul sotului meu cu care a incheiat un contract de intretinere, poate face un testament pe perioda acestui contract fara ca ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)