ma aflu in postura de deveni somer.Conform art 65 alin 1 CIM,dar date find continutul protectiei sociale fiind unic ntretinator l familiei care cuprinde 4 copii si sotia casnica ar f trebuit sa fiu printre ultimi care a trebui sa fie concediati pe motivele invocate in art 65,,,,,, c) masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii, barbati sau femei, care mai au cel mult 3 ani pana la pensionare la cererea lor.
Intrebarea mea este care sunt caile de atac in instanta a decizie de concediere cat si cale legala de urmat,si cum se poate demonstra abuzul in serviciu savarsit de actualul sef de punct de lucru?
Din decizia de concediere lipsesc criteriile de stabilire a ordinii de prioritate,lista de locuri vacante din unitate cat si comunicare AJOFM din raza caruia isi are activitatea angajatorul.
Nu atrage nulitatea deciziei de concediere lipsa din cuprinsul acesteia a listei locurilor de muncă disponibile în unitate. Având în vedere că sarcina probei în conflictele de muncă incumbă angajatorului.
Potrivit art.65 C.mun., angajatorul nu este obligat sa ofere un lat loc de munca in conditiile unei concedieri individuale.
Mentonez ca am o vechime in munca de 2 ani si 7 luni la aceasta firma si nici la ora actuala nu am intrat in posesia CIM,desi am cerut acest lucru in repetate randuri atat eu cat si colegii mei.
Am ajuns in situatia de concediere conform art 65,dupa concedieri succesive practicate de angajator.
Mentionez ca in cadrul firmei sunt 7 firme administrate de firma mama si lunar sunt disponibilizati intre 10-15 muncitori din fiecare firma.
Nu se stie nr de angajati reali pe fiecare firma pt a putea vedea de e vorba de concediere colectiva.
Intebarea mea este care era obligatia angajatorului vizavi de concedierile angajatilor privind informarea angajatilor care urmau a fi disponibilizati si cum pot intra in posesia CIM?
Unic intretinator
D3zamagita
Buna ziua .Doresc sa contest deciziei de concediere,avand 2 copii minori in intretinere,iar sotul nu lucreaza (nu este bolnav,handicapat pur si simplu nu are ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic
elagrosu
Dupa cum bine cunoastem nu intotdeauna legile sau normele lor de aplicare sint explicita , lasind intotdeauna loc de interpretare =D> . Am marea rugaminte daca ... (vezi toată discuția)