avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 conducere sub inflenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

conducere sub inflenta bauturilor alcoolice

am o intrebare urgenta!am o cunostinta care a fost prins cu 0.47 in aeru expirat.la prob biologice 0.90 si 0.75.rezultatele s-au trim la inml si a iesit rez fin 1.00 la prob biologice.mentionez ca nu a avut accident si nici victima.intrebarea este dac se va da pedeapsa cu suspendare pt ca are antecedente penale dar nu este aceeasi infractiune ci alta.poate primi pedeapsa cu suspendare daca infractiunile sunt diferite si nu de aceeasi natura??????????
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:38, 7 Martie 2010
Buna ziua !
Recidiva este de mai multe feluri. Bineinteles ca poate fi recidiva in conditiile in care antecedenta penala este de alta natura. Important de stiut pentru un raspuns pertinent, este cunoasterea duratei primei pedepse si daca aceasta a fost savarsita cu intentie.
Va pot raspunde ca poate primi pedeapsa cu suspendare in masura in care nu sunt intrunite conditiile recidivei( cand poate fi condamnat la pedeapsa inchisorii cu executare).
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Depinde de foarte multi factori: de felul antecedentelor penale, de data la care a fost condamnat sau de data la care a terminat de executat pedeapsa, de imprejurarile concrete ale savarsirii faptei, de apararile avocatului sau in cauza etc. ;)
La o valoare 0,47 mg/l in aerul expirat poate cere recalcularea alcoolemiei.
Daca are antecedente penale dar indeplineste conditiile prevazute de art.81 c.pen sau art 86 ind 1 c.pen., poate obtine suspendarea conditionata sau suspendarea sub supraveghere.
La valorile mentionate se poate solicita recalculare alcoolemie,dar in raport de antecedente..instanta poate dispune diferit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa conducere sub influenta bauturilor alcoolice ContSters229770 ContSters229770 Buna seara,duminica noapte am fost oprit de politie si mi s-a gasit o alcoolemie de 0.47 in aerul expirat.Imi poate spune cineva exact ce se poate intampla?Si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art 81 - ce sanse am sa primesc permisul inapoi? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua o mica intrebare am si eu ,momentan mi sa suspendat permisul de conducere pt conducerea sub influenta alcolului ...alcolemia e mare in sange 1,80 si ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice floppy5_87 floppy5_87 un sfat ce as putea sa mai rezolv : am condus baut la volan si mi s-a depistat ca aveam 0.77 in aeru expirat ... am fost condus la spital unde mi s-au recoltat ... (vezi toată discuția)