avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

Cu o asemenea redactare:
...”Pretul vanzarii reprezinta echivalentul obligatiei cumparatorului de a asigura vanzatorilor toate cele necesare traiului pe tot timpul vietii acestora inclusiv suportarea cheltuielilor cu inmormantarea,cumparatorul urmand sa intre in stapanire de fapt dupa decesul vanzatorilor”...
1.se considera ca in acest contract de vanzare cumparare exista un drept de uzufruct in favoarea vanzatorilor?
2.cumparatorul poate fi executat silit pe acest imobil ,pentru o creanta, fara a se tine cont de aceste aspecte din contract?
3.daca se poate executa silit...ce pot face beneficiarii acestei clauze?

MULTUMIRI
asa este, depinde de avocat, eu ca si avocat, am spus ce vad, dvs..deasemenea..
clientul dispune..
Va rog mult,pentru a intelege mai bine,cum executa creditorul nudul proprietar? Vinde cuiva care accepta vanzatorii in imobil?Va rog mult!

Multumiri
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
popa marisa, utilizator
cel mai bine este sa va sfatuiti fata in fata cu un avocat..
daca e asa cum spuneti(contradictoriu contractul), mergeti pe ceea ce am spus....functie de interes:D
Cumparatorul va putea fi urmarit silit pentru exact ceea ce a dobandit. Din pacate, asa cum s-a subliniat mai sus, ambiguitatea formularii poate aduce neplaceri prin interpretarile care pot fi date textului.

Cumparatorul a dobandit o camera noua atasata imobilului deja existent si niste imbunatatiri aduse la bucatarie si baie.Creanta reprezinta valoarea acestora (500mil).Dreptul de creanta a fost castigat in instanta de catre fostul cumnat prin partajarea de sora cumparatorului.Deoarece acest imobil este in litigiu,se asteapta sentinta,nu s-a putut muta proprietatea pe numele surorii.Deoarece totul a fost construit fara acte legale judecatorul a atribuit proprietarului aceasta camera si imbunatatirile aduse in procesul de partaj care este pe rol (se asteapta sentinta scrisa).Sora doreste sa ia toate datoriile adica si dreptul de creanta catre fostul sot(250mil) dar nu avem acesti bani si acesta ne ameninta cu executarea silita.Avem drept de recurs...trebuie sa vina hotararea judecatoreasca zilele acestea.Ce putem invoca in recurs?Executarea silita nu ar veni pe aceasta proprietate ...dar numai pe bunurile dobandite ”asa cum se specifica in Incheierea preliminara ” datorita acordului tacit intr parti?
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
popa marisa, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare locuinta cu drept de habitatie. Monica H. Monica H. s-a incheiat un contract vanzare cumparare locuinta cu drept de habitatie. cumparatorii nu si respecta obligatia de intrtinere asumata prin contract. ce se ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cetatean strain roxikira roxikira sotul meu are un apartament trecut pe nume..de la mama lui...exista un act de vanzare-cumparare in care se stipuleaza ca mama lui are drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager ? gigelas gigelas Buna seara, In 1994,tatal vitreg al persoanei X,i-a facut prin notariat un contract de intretinere cu uzufruct viager,urmand ca persoana X sa-l intretina pe ... (vezi toată discuția)