am primit o dispozitie prin care sunt sanctionat disciplinar conf.art.77,alin.3,lit.a din Legea 188/1999 pentu neindeplinirea prevederilor unei alte dispozitii.Suport la aceasta dispozitie (cea cu sanctiunea) nu exista (nici un referat) si nu stiu ce nu am indeplinit.Ce sa fac?
:-/
Art.77,alin.(3),lit.a din Legea 188/1999 se refera la mustrare scrisa iar motivul este asa cum ati precizat neindeplinirea unei alte dispozitii . In masura in care sunteti nemultumiti puteti face actiune coform prevederilor legii nr. 544 privind contenciosul admninistrativ (sa folositi calea de atac precizata in dispozitie) insa pararea mea este ca nu e cazul . Sau este ?:sorry:
legea nr.188/1999
" ART. 77
(3) Sancţiunile disciplinare sunt:
a) mustrare scrisă;
ART. 78
(1) Sancţiunea disciplinară prevăzută la art. 77 alin. (3) lit. a) se poate aplica direct de către persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică.
(3) Sancţiunile disciplinare nu pot fi aplicate decât după cercetarea prealabilă a faptei săvârşite şi după audierea funcţionarului public. Audierea funcţionarului public trebuie consemnată în scris, sub sancţiunea nulităţii. Refuzul funcţionarului public de a se prezenta la audieri sau de a semna o declaraţie privitoare la abaterile disciplinare care i se impută se consemnează într-un proces-verbal.
ART. 82
(1) Sancţiunile disciplinare se radiază de drept, după cum urmează:
a) în termen de 6 luni de la aplicare, sancţiunea disciplinară prevăzută la art. 77 alin. (3) lit. a);"
Atacati la instanta de contecios adm. aceasta dispozitie! Chiar daca acum nu va afecteaza patrimonial, pe parcursul anului, va va afecta, in raport cu stabilirea altor drepturi. Nu uitati ca la moda acum, este sa fie concediati bugetarii, si cei cu " bube" pleaca primii. :)