avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tergiversare cercetare penala cu finalizare si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tergiversare cercetare penala cu finalizare si trimitere la instanta competenta

Buna ziua , Problema este mai complexa dar o sa incerc sa sintetizez.
Accident rutier in 2005 ,(eu fiind parte vatamata)cercetarea la fata locului s-a efectuat de doi MILITIENI desi am martor si ei au vorbil la telefon cu martorul au scos culpa comuna .Eu eram la spital fiind parte vatamata (Moto) Cercetarea s-a efectuat de catre IJP Ilfov dupa care s-a trimis la Politia Pantelimon. S-a cerut expertiza tehnica pt.stabilirea vinovatiei care a stabilit exact vinovatul pt ca eu am contestat solutia pusa de MILITIENI.Intr-un final am primit poita RCA insa nu am reusit sa recuperz banii pe motiv ca echipamentul de protectie moto nu este trecut pe dovada de constatare a avariilor. Ca fapt divers Politia Pantelimon asa cum ar fi fost corect nu sa sesizat cu privire la vatamarea de persoana si nu a carut expertiza medico legala. Expertiza pe care a trebuit sa o platesc tot eu si care a trebuit refacuta oficial cu cerere legala facuta de pol Pantelimon. Dosarul initial a fost la Prchetul de pe linga jud. Buftea de unde s-a stramutat la Parchetul de pe linga jud. Cornetul . Am depus numeroase petitii peste petitii nu am primit raspunsuri oficiale in termenul legal la petiiile depuse insa am primit o citatie in care partea in culpa vrea sa rezolve pe cale amiabila parte civila din dosar ramanand ca partea penala sa fie decisa in instanta. Nici pana in ziua de astazi 07 Martie 2010 nu am reusit sa-mi recuperez prejudiciul material si moral. Cat poate sa mai se tergiverseze rezolvarea acestui dosar ? Si daca este un termen limita in care fapta se poate prescrie? Pot sa incerc la CEDO o rezolvare sau sa mai astept si sa incep cu petitii pe scara ierarhica pana ajung la presedentie> Multumesc Ducu.
Multumesc pentru raspunsuri .In special Dl. Gabi aveti cel mai complex raspuns. Pt Dl. Avocat Lasconi am o mai multe intrebari : De unde stiti Dv. ce suma am platit eu avocatului meu? Iar avocatul meu a fost motivat la finalizarea dosarului are 10 % din suma obtinuta in afara de onorariul platit anticipat. Din tonul Dv "Viteza" am impresia ca aveti ceva impotriva Motociclistilor. Tin sa va informez ca mie nu-mi place viteza si aveam o motocilcleta de enduro care nu dezvolta viteze nemaipomenite. In plus sunt sofer profesionist de 23 de ani,nu am avut nici un eveniment conducand auto comerciale In plus sunt si sef de coloana atestat ARR . Am pus o intrebare simpla daca este normal sa se tergiverseze atat dosarul. Multumesc .
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
DCSAN20, utilizator
Unele dosare merg mai repede altele mai incet.
Avocatul poate face anumite demersuri dar nu are aobligatia de a sacai organele judiciare.
Cand angajati avocatul il angajati sa isi faca treaba normala.
Pentru a grabi ceva avocatul trebuie platit separat.Deci, foarte probabil ca nu l-ati platit suficient.
M-am facut inteles acum?:)

avocat Claudiu Lascoschi
Da am inteles . cred ca o sa -mi angajez un alt avocat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Unele dosare merg mai repede altele mai incet.
Avocatul poate face anumite demersuri dar nu are aobligatia de a sacai organele judiciare.
Cand angajati avocatul il angajati sa isi faca treaba normala.
Pentru a grabi ceva avocatul trebuie platit separat.Deci, foarte probabil ca nu l-ati platit suficient.
M-am facut inteles acum?:)
avocat Claudiu Lascoschi

Avocatul se cam grabeste degeaba,oricat de mare i-ar fi onorariul,daca nu se grabesc cei care aplica legea.
Trebuiesc avute in vedere si astfel de situatii
Radu Gabrian, Mediator
Corect Dl.Gabi asta ma gandeam si eu degeaba se agita avocatul daca organele competente nu-si fac datoria sau aplica legea dupa bunul lor plac in functie de interese. Chestiunea este ca eu am tot intrebatpe avocatul meu ce se poate face in acest caz ca sa urnim din loc acest dosar .In afara de sfatul cu depunerea petitiilor la procurorul de caz nimic nu mi-a mai zis. desi cum am precizat avocatul este motivat sa se rezolve acest caz.Problema este ca nu am primit de la procurorul de caz nici un raspuns la petitiile inaintate ,nu mai vorbesc de termenul legal.Care este Procedura legala de a "impinge"acest dosar din biroul procurorului in instanta?
DCSAN20, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un avocat ContSters96403 ContSters96403 Buna ziua, In luna iunie a anului trecut am fost prins conducand cu 0.46 mg/l in aerul expirat.La probele biologice am primit rezultatele 0.85 si 0.75.In urma ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca politia trage de timp? andutza_puishor andutza_puishor Am trimis in luna iunie o plangere penala impotriva unui primar la DNA.DNA-ul a trimis-o la Parchet ,iar Parchetul la politie cica pentru ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata a statului roman ContSters25688 ContSters25688 Pot da in judecata statul Roman la CEDO pentru ca o cercetare penala pentru vatamare corporala art. 181 c.p. (30 zile ingrijire medicala) nu s-a incheiat nici ... (vezi toată discuția)