avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare tardica a nasterii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare tardica a nasterii

Buna seara!
Am o intrebare care ma macina de foarte multa vreme:
Pe certificatul meu de nastere nasterea a fost trecuta in registrul starii civile la doi ani dupa anul nasterii.
La rubrica " mentiuni" nu este scris nimic.
Este posibil sa fie vorba de o inregistrare tardiva a nasterii? Sau mai probabil este un al doilea certificat elibert ulterior? Daca ar fi asa, data trecerii nasterii in registrul starii civile ar trebui sa ramana aceeasi, nu-i asa? Ea nu reprezinta data eliberarii certificatului.
Si daca este vorba de o inregistrare tardiva, nu ar trebui sa fie completata rubrica"mentiuni"?
Unde ar trebui sa ma adresez ca sa aflu daca sunt adoptata? -mentionez ca sunt majora.
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 13:52, 8 Martie 2010
Va trebui sa va adresati serciviului de stare civila al Primariei care a facut inregistrarea nasterii
poate ati fost adoptata de aia e trecuta asa
Un act emis in duplicat are scrisa aceasta mentiune. Cum vi s-a spus si mai sus, numai Starea civila din orasul unde a fost inregistrata nasterea va poate oferi un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre datele trecute in cetificatul de nastere ania01 ania01 pe certificatul de nastere cum stie toata lumea printre alte date sunt si urmatoarele: numele si prenumele, data nasterii, numele parintilor copilului, locul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - certificat de nastere duplicat mykey23 mykey23 am si eu o nedumerire. am avut mica problema cu certificatul de nastere si as vrea sa stiu cum se poate afla daca exista alt certificat de nastere emis in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil kmytza_84 kmytza_84 Buna ziua, Am un vecin mai amarat de la tara care are o problema destul de delicata. Concubina lui a plecat din tara in urma cu un an (nu mai stie nimic de ... (vezi toată discuția)