multumesc frumos pentru raspuns...as mai avea o intrebare....in stagiul de cotizare pe luni de la Fortele de Munca apar cu venit pana in luna octombrie...de ce?nici eu nu stiu din moment ce cartea mea de munca a fost inchisa pe 12 iunie...ce credeti ca s-ar fi putut intampla?cui sa ma adresez pt solutionarea problemei?secretara de la locul de munca nu stie ce s-a putut intampla si nici cei de la fortele de munca...cui ma adresez?
Contractul de asigurare socială încheiat în baza prevederilor Legii 19/2000 se poate înregistra la casa teritorială de pensii din judeţul unde dvs. aveţi domiciliul, dar numai cu valabilitate de la data înregistrării lui înainte, nicidecum în urmă !
Pin acest tip de contract veţi avea stagiu de cotizare pentru pensia sin sistemul public (iar dacă aveţi vârsta sub 35 de ani, şi pentru sistemul obligatoriu privat de pensii), pe toată perioada de cotizare în funcţie de venitul asigurat înregistrat în contract.
Contractul îl puteţi înceta oricând doriţi sau puteţi modifica nivelul venitului asigurat, cu condiţia să transmiteţi toate aceste operaţiuni asiguratorului dvs, respectiv casei de pensii unde aţi înregistrat contractul.
Totul însă pentru perioada prezentă şi viitoare !
multumesc frumos pentru raspuns...as mai avea o intrebare....in stagiul de cotizare pe luni de la Fortele de Munca apar cu venit pana in luna octombrie...de ce?nici eu nu stiu din moment ce cartea mea de munca a fost inchisa pe 12 iunie...ce credeti ca s-ar fi putut intampla?cui sa ma adresez pt solutionarea problemei?secretara de la locul de munca nu stie ce s-a putut intampla si nici cei de la fortele de munca...
1. Intrebati contabila care a facut declaratiile lunare catre Agentia de Somaj.
2. S-ar putea ca, in mod eronat, sa fiti trecuta in declaratia respectiva.
3. Daca este asa nu e problema dvs. ci a angajatorului. Pe dvs. nu va afecteaza cu nimic.
4. Contabila sa se uite si pe declaratiile pentru pensie si sanatate, s-ar putea sa fiti si acolo trecuta. Asta ar fi in favoarea dvs.
va multumesc...in cazul in care sunt trecuta si pe declaratiile pentru pensie si sanatate m-ar putea ajuta pentru continuitate?sau acestia si-ar putea remedia problema si in cazul cotizatiilor catre stat?