avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi externe - TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi externe - TVA

Buna ziua!

1.Se pot emite facturi in exterior ,respectiv Comunitatea Europeana?

2.Avand in vedere ca in exterior nu pot factura "plus TVA" e valabil plafonul de 35.000 euro de la care sunt obligat sa platesc eu TVA?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 11:13, 8 Martie 2010
1. Da.

2. Plafonul este valabil: Daca aveti venituri brute mai mare decat 35000 Euro (la curs de aderare) intr-un an, trebuie sa declarati acest lucru la Finante si veti deveni platitor de TVA incepand cu anul urmator.

Atentie: In unele cazuri mai speciale (cand se considera ca prestarea/livrarea s-a facut in Romania) trebuie sa facturati cu TVA, chiar daca clientul are sediul/domiciliul in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit / intracomunitar platitor tva? oanavoicu oanavoicu Sunt PFA de la 1 mai 2009 cu norma de venit pina la 31 decembrie 2010. Am lucrat la o firma privata pina la 25 august 2010, platit si cu salariu pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Tva in ue cristian_conea cristian_conea Voi infiinta in aceasta perioada o Intreprindere individuala - consultanta. Clientul meu este strain, din UE, platitor de TVA. Facturile pe care le emit pot fi ... (vezi toată discuția)
Devin sau nu platitor de tva cricri cricri Buna seara Am si eu o mica problema Sunt titularul unui cabinet de avocatura - am contabilitate in partida simpla - in cursul lunii mai am incheiat un ... (vezi toată discuția)