avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnare bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnare bilant

Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa sustin examenul final si sa devin expert contabil cu drepturi depline.
Spuneti-mi ,daca stiti,in aceasta situatie ,pot semna bilantul pentru 2009 acum sau nu?
Daca nu,ce modalitati ar fi sa-l pot semna?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 11:55, 9 Martie 2010
Solutii ar fi dar nu stiu cum se comporta cei de la Registru de la voi: contract de munca pe o zi , chiar si conventia civila + decizia de imputernicit dar acestea sunt pe muchie de cutit . Cel mai simplu, ca stiu ca ai mai multe firme (ai fost prima persoana care a inceput a se interesa de TVA-ul aferent transporturilor), gaseste un amic expert contabil care sa-ti semneze bilanturile, il vei remunera din banii tai ( il vei cauta pe cel mai ieftin - logic) .
imago_expert a scris:

bestb a scris:

Colega Daniela are dreptate. Daca la firma la care lucrati aveti contract de munca si functie de conducere, puteti semna bilantul. Pentru alte societati, faceti contract de munca cu timp partial.
O zi buna!

Colegul cosmin, colega daniela si colegul bestb au dreptate !
:D

NOTA MODERATOR: Va rog sa va abtineti sa dublati mesajele celor dinainte daca nu aveti nimic de adaugat sau de obiectat.

Inca nu ati auzit de legea celor 41 de PD-Listi
camicami a scris:

Nu lucrez la nici o soc.Activez ca persoana fizica autorizata ,membra CECCAR, am promovat examenul de expert contabil,dar deocamdata sunt in stagiu.Nu pot semna pana nu termin stagiu ?

Membru CECCAR deveniti doar dupa finalizarea stagiului si promovarea examenului de aptitudini.
Daca sunteti contabil autorizat cu studii medii - membru CECCAR, puteti sa semnati bilantul. Legea contabilitatii se refera la membrii CECCAR, fara a face distinctie intre contabili autorizati si experti contabili. Nivelul studiilor se ia in considerare doar daca cel care semneaza bilantul este angajat al firmei.

Legea 82/1991
Art. 10.
(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Da,sunt membru CECCAR contabil autorizat cu studii medii din 2001,tin evidenta la soc.cu de contracte de prestari servicii,in baza autorizatiei emise de CECCAR.
Si eu vad problema exact cum ati scris d-voastra mai sus si totusi,dor ptr.semnarea bilantului nu si ptr.tinerea contabilitatii,se face diferenta de studii ? De la CECCAR mi s-a spus doar membrii CECCAR cu calitatea de expert au voie sa semneze nu si cei autorizati cu studii medii ?
Sunt o multime de contabili autorizati cu studii superioare care sustin doar un examen de diferenta pt a devenii experti contabili . Ai diploma de studii superioare - poti viza in calitate de salariat sau imputernicit , ai diploma de expert contabil - poti viza oricare bilant. .
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
alcibiade, utilizator

Alte discuții în legătură

Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pe bilant 2009 mariarom mariarom Salut, Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma. Intrebarea mea este : pot semna bilantul la ... (vezi toată discuția)