avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi in format electronic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi in format electronic

Buna ziua! Am si eu cateva intrebari: suntem o firma de distributie marfa, avem facturi din acelea la km si am vrea sa ne facem munca mai usoara scotand facturi pe coli a4 direct din programul de contabilitate pe care-l avem(cu licenta). Cum se poate face acest lucru, ce pasi trebuie urmati? trebuie mai intai sa terminam vechile facturi? putem face si pe facturi cumparate si pe coli a4 in acelasi timp?Specific ca avem agenti care pleaca in tara cu marfa si fac facturile pe loc. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 09:41, 9 Martie 2010
Cu siguranta poti folosi facturile emise de programul de contabilitate licentiat.Trebuie doar sa le listezi in 3 exemplare si sa faci cateva setari prin care sa mentionezi numarul exemplarului(1- client, 2- contabilitate, 3- cotor).Exemplarul 3 se pune intr-un dosar ce se leaga si se specifica inserierea facturilor.Se poate folosi in acelasi timp si facturi normale.Daca am gresit va rog sa ma corectati...
Nu trebuie sa terminati facturile din facturier, le puteti anula, daca dorit, dar puteti sa le emiteti paralel, dar trebuie sa aveti grija sa nu sariti vre-un numar sau sa nu-l utilizati de doua ori (la acesta aspect trebuie sa aveti grija oricum).
Multumesc. Si ce trebuie facut pt a incepe emiterea de facturi. Am inteles ca trebuie facuta o decizie de numerotare care unde trebuie depusa?
O pastrati in Registrul de decizii; nu trebuie depusa nicaieri.

Succes!
In decizia de numerotare a facturilor printate e bine sa precizati ca se vor folosi in continuare si facturile pretiparite/autocopiante (cu precizarea seriei si plajei de numere) pana la epuizarea lor.

Alte discuții în legătură

Pastrarea chitantelor ovi87 ovi87 Am si eu o intrebare prosteasca:cea de-a doua fila a chitantelor trebuie sa ramana atasate la cotorul chitantierului sau pot fi desprinse si alaturate la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sediului social euralu euralu O societate (SRL) si-a schimbat sediul social; anterior acestei decizii a cumparat mai multe facturiere si chitantiere. Ce se intampla cu acestea dupa ... (vezi toată discuția)
Facturi si chitante marpavr marpavr buna seara, lucrez intr-o firma si trebuie sa fac facturi pentru clienti si sa tai chitanta pentru personalul care ia avans numerar si-l returneaza la casierie ... (vezi toată discuția)