avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum aflu daca o persoana figureaza ca munceste legal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum aflu daca o persoana figureaza ca munceste legal (cu contract) la o firma

Buna ziua!

Cum pot sa aflu daca o persoana lucreaza legal la o firma?
Cel mai recent răspuns: MANUELA CHIOREAN , Consultant resurse umane 08:23, 9 Martie 2010
Depinde cine este acea persoana fata de dvs. , cu alte cuvinte in ce masura puteti avea acces la aceste date, tinand cont de prevederile legale de confidentialitate a datelor cu caracter personal.
In orice caz, institutiile care gestioneaza baze de date cu persoanele angajate sunt Inspectia Muncii - unde se inregistreaza toate contractele individuale de munca ale angajatorilor privati si statele lunare de plata - , casele teritoriale de pensii - unde se depun lunar declaratii nomonale si se pot solicita adeverinte de stagiu de cotizare pentru pensia de stat - sau toate celelalte institutii unde se mai depun declaratii lunare pentru contributiile sociale legal datorate.
Chiar asa? ... tare as vrea sa vad si eu cine inregistreaza aceste acte la Inspectia Muncii .. nu confundati aceasta institutie cu ITM-ul ;)
Chiar asa, prin Inspectia Muncii am facut referire chiar la ITM (adica Inspectoratul Teritorial de Munca, daca aveati nevoie de mai multa rigoare in exprimare...)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt angajatul unui uat de 15 ani, am facut o cerere ... Celentina 22 Celentina 22 Bună ziua! Sunt angajatul unui UAT, de 15 ani, am facut o cerere scrisa, acum două luni, pentru a mi se elibera o copie a contractului individual de munca. ... (vezi toată discuția)
Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare viu viu Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre ... (vezi toată discuția)
Pensia (daca nu este platita contributia legala) Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,am o nedumerire,daca firma la care lucrez eu nu plateste darile la stat,e vreo sansa sa nu-mi intre la vechime acea perioda?Firma fiind in faliment pentru ... (vezi toată discuția)