avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0,11 mg/l in aer expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0,11 mg/l in aer expirat

Va rog sa ma sfatuiti! Ieri am consumat o bere apoi am plecat cu masina spre casa (2 km), la jumatatea drumului... surpriza ma intalnesc
cu un echipaj al politiei rutiere care imi cedeaza trecerea apoi imi dau un flash sa opresc. Opresc in spatele meu, vine agentul imi cere actele fara
sa primesc o lamurire la cu privire la motivul pentru care am fost oprit, se duce la masina si se intoarce cu etilotestul, suflu si imi spune ca intre 0 si 0,10 este
limita admisa... si surpriza mie imi iese 0,11 mg/l. Imi scrie procesul verbal si dovada... pa pa permis pe 90 de zile.
Intrebari:
1. Pot face contestatie avand in vedere valoarea minima care mi-a iesit la test?
2. Pot face o cerere de reducere a perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile?

P.S.: nu am mai avut permisul suspendat nici o data, nu am mai avut alte abateri in afara de o amenda de centura...
Contestatie la procesul verbal puteti face in termen de 15 zile, mai ales daca din cuprinsul procesului verbal rezulta unele cazuri de nulitate a procesului verbal.
Puteti face o cerere de reducere a perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile, dar se va aproba numai daca sunteti conducator auto profesionist si daca ati sustinut examenul la sala.
Succes!
Puteti contesta in termen de 15 zile de la comunicare PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia,daca apreciati ca subzista incalcari ale normelor de completare
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto+contestatie proces verbal ContSters277695 ContSters277695 Mi-a fost suspendat permisul auto pe o perioada de 90 de zile pt alcoolemie 0,11 in aerul expirat (limita minima este 0,10). Acum am doua variante: -sa ... (vezi toată discuția)
Buna. o cunostinta era parcat cu masina si a baut bere dupa ce ... kamyniky@yahoo.com kamyniky@yahoo.com Buna. O cunostinta era parcat cu masina si a baut bere dupa ce a parcat iar cheile erau scoase din contact, timp in care a oprit un echipaj de politie si a ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.14 mg/l alcool pur in aerul expirat PopescuCristian94 PopescuCristian94 Am fost oprit de Politia rutiera si testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. In data de 28 septembrie noul cod ... (vezi toată discuția)