avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa construita ulterior casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa construita ulterior casatoriei

Am urmatoarea intrebare , va rog : este posibil sa se poata faca intabularea unei constructii, edificata dupa casatorie, pe numele ambilor soti avand in vedere faptul ca terenul apartine doar unuia dintre acestia ? precizez ca terenul a fost dobandit inainte de casatorie, iar in extrasul de CF acesta este proprietatea doar unuia dintre soti
multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 11:48, 16 Martie 2010
terenul ramane intabulat pe numele sotului proprietar. in ceea ce priveste constructia edificata , aceasta se va intabula pe numele amandurora.
sotul neproprietar al terenului va avea doar un drept de superficie asupra acestui teren.
~ Conținut șters la cerere ~
Categoric, intabularea va avea loc in consideratia ambilor soti.
Chiar daca nu are loc aceasta operatiune , imobilul e supus regimului matrimonial.
constructia nu a fost edificata in totalitate ulterior casatoriei ci doar reamenajata , consolidata si supraetajata in baza autorizatiei de constr obtinuta pe numele sotului;
intrebarea mea era daca este posibil ca la intabulare constr sa fie inscrisa si pe numele meu ; multumesc
Puteti face oricand dovada ca atat terenul cat si constructia s-au facut in timpul casatoriei, chiar daca in acte nu este trecut decat unul dintre soti.
Prin urmare, chiar daca intabularea se va face pe numele sotului, dvs aveti dovada clara ca aceste imobile sunt bunuri proprii, pentru care se aplica prezumtia de partajare de 50-50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara 011209 011209 Buna ziua, Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut ... (vezi toată discuția)