avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordonanta de poprire retroactiva pentru o perioada in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordonanta de poprire retroactiva pentru o perioada in care salariatul nu a fost angajatul firmei

Firma a primit o ordonanta de poprire retroactiva pe veniturile salariale ale unui angajat care lucreaza la noi doar de 2 luni!

Pot sa-i fac poprire retroactiva, daca el nu a lucrat la noi?

Din cartea lui de munca rezulta ca nu a lucrat timp de 2 ani, exact perioada care trebuie platita ca pensie alimentara!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 8 Martie 2010
Daca el nu a fost angajatul dvs in cei 2 ani si, mai mult, nu a lucrat, pe ce sa faceti poprire retroactiva?

Eventual sa incepeti de acum cu poprirea. Dar din urma.... de unde ii luati banii?
Angajatul dvs trebuia sa depuna toate diligentele si sa-si reduca cuantumul pensiei de intretinere, daca nu avea venituri. Si acum poate contesta ordunanta, daca mai este in termen. Trebuie sa verifice daca nu s-a prescris creanta intr-un termen de 3 ani de la data cand hotararea a ramas definitiva.
Daca este o ordonanta judecatoreasca nu puteti "refuza" punerea in executare.
Pensia de intretinere se poate popri pana la 1/2 din venituri( depinde de numarul de intretinuti), si se va esalona, in functie de debitul total si de venitul net.
Mihai S.R. a scris:

Angajatul dvs trebuia sa depuna toate diligentele si sa-si reduca cuantumul pensiei de intretinere, daca nu avea venituri. Si acum poate contesta ordunanta, daca mai este in termen. Trebuie sa verifice daca nu s-a prescris creanta intr-un termen de 3 ani de la data cand hotararea a ramas definitiva.
Daca este o ordonanta judecatoreasca nu puteti "refuza" punerea in executare.
Pensia de intretinere se poate popri pana la 1/2 din venituri( depinde de numarul de intretinuti), si se va esalona, in functie de debitul total si de venitul net.

Nu este prescrisa, copiii au cite 8, respectiv 10 ani.., hotarirea este din 2010 si se cer drepturile din 2008

Conform Ordonantei, noi trebuie sa-i retinem 1/3 din veniturile salariale(nu se specifica o suma anume, doar 1/3) , dar sa-i recalculam, ca si cum ar fi primit acest salariu., de acum,..... incepind cu luna mai 2008!?!?!

Si vom calcula pina la 1/2?

clio06 a scris:

Daca el nu a fost angajatul dvs in cei 2 ani si, mai mult, nu a lucrat, pe ce sa faceti poprire retroactiva?

Eventual sa incepeti de acum cu poprirea. Dar din urma.... de unde ii luati banii?

Asa am gindit si noi..............
Ordonanta se pune in executare ... nu conteaza ca are de dat banii din urma, este problema angajatului de ce nu a depus anumite diligente pentru a banii pensia alimentara ... in baza ordonantei de proprire, dvs aveti dreptul de a-i opri lunar pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma poate fi obligata sa plateasca retroactiv o pensie alimentara prin ordonanta de poprire? vaylet vaylet Se poate plati retroactiv pensia alimentara, atat timp cat instanta a trimis ordonata de poprire la firma unde lucreaza fostul sot?(mi-a fost confirmat ca au ... (vezi toată discuția)
Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu petre14 petre14 Buna ziua, Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)