avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cod caen 7411 activitati juridice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cod caen 7411 activitati juridice

Buna, as vrea sa stiu in ce conditii este posibil ca o societate comerciala sa aiba codul caen 7411, si ce activitati poate intreprinde pe el. Din cate am inteles, actualmente nu este posibil (la fel cum nu poti intreprinde activitati contabile-cu excpetia contabilitatii primare, fara ca unul dintre asociati sa fie expert contabil sau contabil autorizat).
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:07, 20 Decembrie 2006
deocamadata nu este posibil din pacate..... avand in vedere faptul ca ORC respinge astfel de acte constitutive si mai exista si o decizie data prin care se declara ilegal.
asteptam cu nerabdare sa vedem care va fi rezultatul final deoarece CCJ a facut plangere impotriva acestei decizii.
Este adevarat ca prin decizia XXII a ICCJ (mai putin justitie) s-a decis ca cererile de inregistrare a SC-urilor cu cod CAEN 7411 sunt inadmisibile.
Asta nu inseamna ca societatile deja infiintate se vor desfiinta de drept:))
CCJ-ul este un "organism" care, dupa umila mea parere, joaca la mai multe capete...prin aprobarea Statului a impus o serie de masuri "restictive" consilierilor juridici...In prezent CCJ-ul nu se poate "lauda" cu rezultate notabile pentru activitatea pe care o pastoreste...a mai aparut si decizia care consfinteste ceea ce, "subtil", si CCJ-ul isi dorea de fapt...jocurile sunt facute pentru celelalte "categorii" de juristi...aceia sunt mai puternici, mai devotati cauzei lor...nu le ramane consilierilor juridici cu "initiativa" decat sa "adere" la celelalte profesii juridice, renuntand la profesiile juridice liberale...
Ma tem ca, daca CCJ nu se misca si nu incepe actiuni concrete, in curand vor ramane fara obiectul muncii.:)
din pacate nu se prea vede nimic concret in activitatea CCj in favoarea membrilor sai, platim cotizatii si ..... cam atat, si trist dar adevarat tot mai multe firme prefera sa lucreze cu cabinete de avocati decat cu juristi....care in afara de tarife mult mai mari nu stiu cu ce fac lucrurile altefel deoarece tot pe lege lucreaza si ei.

Alte discuții în legătură

Pfa jurist calista_me calista_me am terminat Facultatea de Drept, doresc sa ma angajez la o societate de recuperari creante, iar dansii mi-au spus ca nu imi fac contract de munca, si sa imi ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Societate profesionala consilieri juridici corina_claudia corina_claudia as vrea si eu sa stiu cum procedez pentru a infiinta o societate profesionala consilier juridic. P.S. ce documente imi trebuie; care sunt conditiile. (vezi toată discuția)