Din momentul cand am fost anuntata ca voi primi decizie de concediere pe care am refuzat sa o semnez si am primit-o , trimisa prin executor judecatoresc, in posta mi-am luat concediu medical
Din acel moment nu am mai intrerupt nici o zi concediu medical in speranta ca vor mai interveni modificari si se anuleaza decizia de concediere.
Intrebarea este daca, in timpul preavizului pot sa mai iau concediu medical ( in cazul in care termin medicalul ma duc la serviciu si dupa doua zile vreau sa imi iau iarasi concediu medical).
Concediu medical suspenda perioada de preaviz .. va puteti lua concediu medical, insa si acesta are o durata maxima de acordare si apoi angajatorul poate depune o sesizare catre Casa de Asigurari de Sanatate daca considera ca acesta este acordat fictiv.
va puteti lua concediu madical in preaviz si mai mult concediul medical suspenda preavizul astfel dvs. puteti sta incepand cu prima zi de preaviz 1-2 luni in concediu medical si dupa ce va intoarceti trebuie sa mai stati in preaviz inca 19 zile. daca dupa alte doua zile dupa ce v-ati intors din concediu medical va luati din nou concediu medical preavizul se suspenda din nou si tot asa .... pana trec mergeti efectiv la serviciul toAte cele 20 de zile lucratoare din preaviz. bineinteles aceasta perioada va este platita de angajator respectiv Casa de sanatate prin intermediu angajatorului
1. In cazul in care angajatorul constata faptul ca va luati concediu medical fictiv, poate depune o sesizare la Casa de sanatate. In cazul in care sunteti prinsa cu concediu medical fictiv, casa de sanatate va poate obliga la plata sumelor care s-au platit pe concediul dumneavoastra medical + penalizare.
2. Luand concediul medical doar amanati inevitabilul.
3. In locul dumneavoastra as incerca sa gasesc modalitati de contestare a deciziei de concediere ... ;)
4. Perioada maxima de concediu medical este de 90 de zile. Pentru concedii medicale mai mari de 90 de zile va trebui sa fiti audiata de catre o comisie medicala.
Salariat în concediu
Frans
Buna seara. Am și o problema pe care nu știu Cum sa o rezolv. Am o salariata care am aflat ca ar vrea sa se pensioneze pe caz de boala. A lipsit de la munca ... (vezi toată discuția)